Essential Phone. Primul telefon lansat de Andy Rubin, inventatorul Android

Data: 31/05/2017 | Autor: .

Essential Phone ph-1-color-ocean-depths-bg-dark-1-876x800

Essential Phone este numele primului smartphone lansat de Andy Rubin, inventatorul sistemului de operare Android, cel care a părăsit Google pentru a-şi deschide propria companie, Essential. Telefonul este unul modular, are un display edge-to-edge şi este propulsat de un procesor Snapdragon 835, relatează GadgetReport.ro

Essential Phone are un look foarte simplu şi elegant, evidenţiat de carcasa din ceramică, cu margini din titan, fără niciun fel de logo.

Telefonul prezintă un ecran unic LTPS LCD, edge-to-edge, de de 5,71 inchi, cu rezoluţia 1.312 x 2.560 Pixeli, care înconjoară camera frontală. Telefonul este mai greu decât alte telefoane, având 185 de grame.

Essential Phone oferă specificaţii hardware de ultimă generaţie. Telefonul este propulsat de un procesor Snapdragon 835 şi 4 GB memorie RAM. Gadgetul are un spaţiu de stocare internă de 128 GB, însă fără slot pentru card microSD.

Andy Rubin speră ca smartphone-ul să inaugureze un ecosistem de accesorii, similar cu cel al Motorola/Moto Mods, Essential Phone fiind oferit împreună cu o cameră 360 de grade care se ataşează printr-un conector magnetic şi care inregistrează în UHD (3840×1920) la 30 de frame-uri pe secundă. De asemenea, telefonul prezintă şi un dock special pentru încărcare.

În ceea ce priveşte camerele, Essential Phone propune un sistem dual-camera, care include un senzor principal RGB de 13 MP, alături de un senzor monocrom, soluţie prezentă şi pe Huawei P10. Camera de selfie are 8 MP şi este capabilă să înregistreze video în 4K.


Essential Phone essential2

Essential Phone are difuzoare stereo

Telefonul se evidenţiază cu difuzoarele stereo şi cele patru microfoane, astfel că experienţa multimedia se anunţă a fi una de calitate.Interesant este că telefonul nu are jack Audio de 3,5 mm, însă clienţii vor avea la dispoziţie un adaptor special. La capitolul conectivitate, telefonul include USB-C, Bluetooth şi WiFi pe AC.

Essential Phone ph-1-color-pure-white-bg-white-1-876x800

Essential Phone, baterie destul de mică

În ceea ce priveşte autonomia, Essential Phone ar oferi 24 de ore de utilizare, graţie bateriei de 3.040 mAh.

Essential Phone rulează o variantă refăcută de Android Nougat 7.1.1, care include o serie de aplicaţii dedicate Smart Home, ce poartă numele de Ambient OS.

Essential Phone ph-1-back-bg-white-1-876x800

Essential Phone, preţ excelent

Telefonul va ajunge pe piaţă în acest an, în patru variante de culoare – Black Moon, Stellar Grey, Pure White şi Ocean Depths — la preţuri de 699 dolari (doar telefonul) şi 749 de dolari (cu camera 360).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.