Galaxy Note8 – nume de cod Baikal. Cum va arăta smartphone-ul surpriză ce va fi lansat înainte de iPhone 8

Data: 5/06/2017 | Autor: .

Galaxy Note8 – nume de cod Baikal. Cum va arăta smartphone-ul surpriză ce va fi lansat înainte de iPhone 8Galaxy Note8 – nume de cod Baikal. Aceasta este denumirea sub care sud-coreenii de la Samsung se pregătesc de lansarea noului phablet cu care speră să şteargă definitiv coşmarul Note 7. Telefonul urmează să fie primul smartphone produs de Samsung care va prezenta un ecran cu rezoluţie 4K, relatează GadgetReport.ro

Potrivit presei internaţionale, Galaxy Note8 ar putea debuta la sfârşitul lunii august, înainte de lansarea Apple iPhone 8.

Informaţia este vehiculată pe grupurile de discuţii ale fanilor Samsung, de pe internet, acolo unde a apărut şi o fotografie spion care asociază numele Baikal cu stylus-ul iconic al telefoanelor Note.

Baikal este numele unui lac din sudul Siberiei, considerat a fi cel mai adânc din lume.

Se speculează că Galaxy Note8 „Baikal” va avea un ecran de 6,1 inchi, Super AMOLED, cu rezolutie 4k, curbat şi întins pe 90% din partea frontală, fără buton fizic de home, la fel ca S8.

Samsung a început, deja, producţia ecranelor 4K, cu 808 ppi, după ce, la conferinţa Display Week, a prezentat un ecran de înaltă rezoluţie pentru aplicaţii VR, afişând imagini cu rezoluţie 3840×2160 Pixeli pe un display de 5.5 inchi.

Pentru a putea dota telefonul cu noul ecran 4K, sud-coreenii au trebuit să regândească tot hardware-ul gadgetului, de la puterea de procesare la consumul uriaş de energie cerut de noul ecran.

Galaxy Note8, dedicat experienţei VR

Potrivit specialiştilor, pentru a promova tehnologia VR, Samsung a avut nevoie de un ecran mai clar, iar display-ul 4K este soluţia optimă.

Nu este exclus, astfel, ca telefonul să fie propulsat de o numai puţin de 6-8 GB de RAM, alături de procesoarele Samsung Exynos 8895/Qualcomm Snapdragon 835 (in functie de regiune) si de o baterie de minim 4000 mAh.

Soluția hardware va fi întregită de un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Galaxy Note8, experienţă de laptop

Gadgetul va fi capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

La fel ca la S8, vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop. Galaxy Note8 „Baikal” va rula, cu siguranţă, sistemul de operare Android 7 Nougat.

Galaxy Note8 va include dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Bineinteles, toate informatiile de mai sus trebuie privite cu rezerve, avand in vedere ca Samsung nu a facut niciun fel de anunt legat de noua generatie Galaxy Note8.

Cum ar putea arata telefonul Galaxy Note8, vedeti in video review-ul GadgetReport.ro de mai jos