Exista viata pe Pluto? NASA anunta o descoperire senzationala

Data: 27/12/2011 | Autor: .

Telescopul Hubble a descoperit semne de molecule organice pe suprafata planetei Pluto, a anuntat NASA. ITAR-TASS relateaza ca descoperirea indica prezenta materiei organice, probabil a unor molecule cu structuri complexe, care includ hidrocarburi. 

Moleculele s-au format ca urmare a gradului ridicat de absortie a radiatiei solare ultraviolete si reprezinta caramizile cladirii vietii.

Pe Pluto au mai fost semnalate prezenta metanului si a monoxidului de carbon in forma congelata.  „Descoperirea este frapanta”, a declarat Alan Stern, seful diviziei de cercetare a Southwest Research Institute din Colorado.

Stern spune ca o comparatie facuta cu fotografiile facute in 1990 releva „o multime de schimbari pe Pluto. Majoritatea sunt vizibile in ceea ce priveste peisajul de pe planeta, care au dus la o crestere brusca a presiunii atmosferice”.

Noile observatii ii vor ajuta pe cercetatori sa inteleaga natura lui Pluto, dar si evolutia acestei planete devenita, peste noapte,…promitatoare pentru sustinerea vietii!

Pluto a fost descoperita in 1930 de catre astronomul Clyde Tombaugh, si a fost considerat mult timp o planeta normala.

In 2006, dupa dezbateri indelungate, statutul sau a fost retrogradat la cel de planeta pitica. Pluto este orbitata in prezent si de catre sonda interplanetara NASA New Horizon. Pana in 2015, sonda va strange date de pe o suprafata de 12.500 de kilometri pentru ca apoi sa le transmita spre Terra.

httpv://www.youtube.com/watch?v=JtcIbJKZZQQ