Fabulos! Meciurile de fotbal, în realitatea virtuală!

Data: 3/02/2016 | Autor: .

Fabulos! Meciurile de fotbal, în realitatea virtuală!

Microsoft a lansat un clip video M în care foloseşte realitatea virtuală pentru a demonstra modul în care se va transforma din temelii modul în care vizionăm în prezent meciurile de fotbal. Experienţa HoloLens va deveni una tridimensională, jucătorii vor ieşi din ecran, iar noi ne vom simţi de parcă am fi în mijlocul terenului.

Realitatea virtuală a ajuns şi în lumea sportului. Cu ajutorul ochelarilor şi tehnologiei HoloLens AR, Microsoft speră să revoluţioneze experienţa multimedia.

Lansat în preajma Superbowl 2016, meci care va avea loc în weekend, clipul prezintă modul în care vom putea avea acces la tot felul de informaţii, reluări şi alte efecte grafice tridimensionale care vor schimba din temelii modul în care percepem experienţa vizuală.

Clipul video, realizat în parteneriat cu National Football League, a devenit viral pe internet. Îl vedeţi pe GadgetReport.ro

Lumea virtuală creată cu ajutorul unor gadgeturi ca HoloLens va lăsa loc dezvoltării unei palete de aplicaţii revoluţionare, care ne vor reseta modul în care percepem graniţa dintre real şi virtual.
Tehnologia HoloLens promite, de exemplu, o revoluţie şi în lumea gaming-ului.

Microsoft vizează dezvoltarea unei interfaţe multimedia menită să ne transpună în joc experienţele olfactive. O idee revoluţionară care, din momentul în care va deveni disponibilă la nivel comercial, va rescrie standardele în materie de jocuri.

Kitul de dezvoltare pentru HoloLens ar urma să devină disponibil în acest an, pentru 3000 de dolari. Pe baza lui, dezvoltatorii de jocuri şi aplicaţii sunt aşteptaţi să transpună în realitate virtuală cele mai tari experienţe de gaming.

Potrivit experţilor de la Microsoft, realitatea virtuală ne va ajuta, în viitor, în tot felul de domenii, de la medicină (dovadă clipul video de mai jos), la educaţie, transport, showbiz, practic în orice domeniu al vieţii cotidiene.