Facebook Messenger Rooms concurează zoom și skype. Acum poți să discuți în apeluri video de grup

Data: 25/04/2020 | Autor: .

Facebook a lansat Messenger Rooms, o aplicație care permite efectuarea de apeluri video de grup, similar cu Zoom și Skype. Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook.

Prin intermediul Messenger Rooms, utilizatorii vor putea găzdui întâlniri cu prietenii, familia, colegii de muncă, etc.

Utilizatorii vor putea începe un apel video prin Messenger Rooms și să îl distribuie instant pe Facebook, în Noutăți, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai ușor pentru participanți să se alăture.

În curând, acest tip de apel video va putea fi creat și din Instagram Direct, WhatsApp și de pe dispozitivul Portal.

Mark Zuckerberg spune că lansarea Messenger Rooms vine în contextul în care, în multe țări, numărul de apeluri video a crescut de 10 ori de când este carantină.

,,În ultima perioadă, cererea pentru conținut video transmis în timp real a fost tot mai mare. În zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger și WhatsApp au fost mai mult decât duble, iar numărul de vizionări al videoclipurilor transmise pe Facebook Live și Instagram Live a crescut semnificativ în martie”, a declarat șeful Facebook.

Potrivit acestuia, aplicația va permite participarea a până la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp.

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele țări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă și pentru celelalte. În plus, Facebook va continua să adauge noi opțiuni pe parcursul lunilor următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.