Facebook testează trimiterea de bani prin WhatsApp

Data: 16/06/2020 | Autor: .

De ceva vreme, Facebook încearcă să găsească o modalitate de a monetiza serviciul de mesagerie WhatsApp. Compania a achiziționat WhatsApp în urmă cu câțiva ani în ceea ce unii au numit una dintre cele mai scumpe achiziții în domeniul tehnologiei.

După ce a testat ideea publicității, Facebook a găsit, mai nou, o altă soluție pentru a monetiza platforma. Este vorba de un serviciu de plăți între utilizatori de pe urma căruia compania ar urma să câștige o taxă de procesare a plăților de 3,99%, percepută firmelor care vor avea conturi de afaceri.

WhatsApp a introdus o caracteristică similară în India cu ceva timp în urmă, însă această nouă opțiune, testată în prezent în Brazilia, va include o nouă platformă de plăți, Facebook Pay, lansată la sfârșitul anului trecut.

Cu acest nou serviciu, utilizatorii vor putea să-și conecteze cardurile bancare la conturile lor de WhatsApp, de unde apoi vor putea efectua plăți către companii prin intermediul platformei, de la facturile de utilități la shopping.

Funcția este testată în Brazilia, iar dacă se va dovedi fezabilă, va fi extinsă la nivel internațional. Rămâne de văzut dacă platforma de plăți va concura cu succes PayPal și celelalte platforme, precum Revolut.  În condițiile în care WhatsApp acceptă deja înființarea conturilor de afaceri, primul pas a fost făcut.