Facebook vrea să concureze Android, cu propriul sistem de operare

Data: 20/12/2019 | Autor: .

Facebook vrea să concureze Android, cu propriul sistem de operareFacebook lucrează la un sistem de operare intern pentru a elimina nevoia de a se baza pe Android. Compania încearcă, astfel, să se extindă pe piața de software, după ce, în zona de hardware, a lansat display-ul inteligent Portal și seria de căști Oculus VR, relatează GadgetReport.ro

The Information relatează că unul dintre liderii acestui proiect este Mark Lucovsky, fost angajat al Microsoft, care a fost co-autor al sistemului de operare Windows NT.

Facebook ar putea aborda strategia Apple pentru dispozitivele și sistemul său de operare. Mai exact, este posibil ca Facebook să dorească controlul total asupra ecosistemului de dispozitive dezvoltate de companie ― de la proiectarea hardware-ului în sine până la procesoarele care alimentează acel hardware și mai departe până la sistemul de operare.

Ficus Kirkpatrick, unul dintre șefii diviziei de realitate virtuală și augmentată (VR/AR) de la Facebook, a spus că acest lucru este posibil și că Facebook ar beneficia de faptul că nu este nevoie să se bazeze pe Android.