Facturile la telefon, mai mici din 2014

Data: 28/09/2013 | Autor: .

UBUNTUAutoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) intentioneaza sa reduca tarifele de interconectare la telefonie incepand cu 1 ianuarie 2014. Astfel, de la 3,07 eurocenti pe minut, pretul ar urma sa scada la la 0,86 eurocenti pe minut pentru apelurile la puncte mobile, conform Digi 24.

„In momentul de fata suntem in consultare nationala, pana la sfarsitul lunii septembrie, in cursul lunii octombrie noi impreuna cu piata vom adopta aceasta decizie si pe baza observatiilor pe care le fac operatorii in consultarea nationala, dupa care va trebui sa notificam Comisia Europeana, probabil in luna noiembrie. Noi speram ca de la 1 ianuarie noile tarife sa intre in vigoare”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Acesta a fost intrebat si daca exista o anumita reticenta a operatorilor fata de aceasta noua reducere.
„Romania ca stat membru UE are niste obligatii. Are obligatia de a finaliza modelele economice si de a fundamenta tarifele pe costuri, avea obligatia pana la 31 decembrie anul trecut, datorita unor date suplimentare s-a intarziat un pic, dar intrarea in vigoare – pastram termenul pe care majoritatea tarilor din UE l-au respectat si pe care il vom respecta si noi: 1 ianuarie 2014.

Tarifele sa fie obiective sa fie proportionale dar pana la urma trebuie sa urmarim si interesul utilizatorilor, care ar fi scaderea barierelor pentru apeluri in orice retea, ori tarifele de interconectare pot scadea barierele pentru apeluri in alte retele”, a punctat Marinescu.