“Film layer”. Cum vor arata smartphone-urile Samsung in viitor

Data: 11/03/2012 | Autor: .

Oficiul de Patente si Marci din Statele Unite a acordat gigantului Samsung brevetul pentru o inventie care va schimba modul in care percep, in prezent, telefoanele mobile.

Noua tehnologie, botezata “smart device-skin” sau “Film layer”, va permite utilizatorului sa faca o fotografie si sa o foloseasca drept imagine pentru telefon. Practic, imaginea va functiona precum o husa pentru telefon, acesta urmand, probabil, sa fie un gadget realizat dintr-un display revolutionar, flexibil.

Interesant este ca, pe baza acestei tehnologii, brevetata de US Patent & Trademark Office, Samsung va dezvolta si o husa care va putea fi folosita si pe telefoanele din prezent. Mai multe detalii despre inventie aflati aici

Tehnologia seamana, din multe puncte de vedere, cu ideea celor de la Liquipel care transforma telefoanele in waterproof prin intermediul unei pelicule transparente care acopera telefonul. Detalii aici.

Si Nokia lucreaza la o tehnlogie asemanatoare. Urmariti clipul video care prezinta conceptul GEM.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca primele telefoane flexibile Samsung ar putea fi lansate in 2013.   Primele”Flexible Display” vor fi produse in trimestrul trei din acest an, iar pe piata le vom vedea, cel mai probabil, in semestrul II 2013, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Din schitele prezentate de PatentBolt rezulta ca acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Nu este inca foarte clar ce fel de tehnologie va folosi Samsung.  Mai multe detalii cititi aici

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti clipul urmator.