Flamer, cel mai sofisticat virus de spionaj creat vreodata

Data: 29/05/2012 | Autor: .

N-ati auzit de el? Probabil pentru ca este atat de bun incat nici nu iti dai seama ca il poti avea. Bitdefender a anuntat, marti, ca a realizat o program care gasește și elimina cel mai complex și periculos instrument de spionaj electronic descoperit pana acum, cunoscut sub denumirile de Flamer sau Skywiper.

Acesta poate fura informații sau parole, poate inregistra conversații, poate crea capturi de ecran sau chiar intercepta terminalele echipate cu Bluetooth aflate in apropierea calculatorului.

Setul de instrumente Flamer, despre care se crede ca ar fi la originea uneltelor de spionaj Stuxnet și Duqu, se raspandește prin rețelele locale sau prin intermediul stik-urilor USB portabile.

’’Flamer este cea mai inspaimantatoare unealta de spionaj pe care am vazut-o vreodata. Se infiltreaza in locuri in care alte instrumente de spionaj nu reușesc, sustrage informații pe care altele nu le pot sustrage și se asigura ca terminalul infectat nu are absolut nimic de ascuns. Din fericire unealta de protecție dezvoltata de Bitdefender il elimina rapid și eficient’’, a declarat Catalin Cosoi, Bitdefender’s Chief Security Researcher.

Flamer nu este doar un instrument singular ci un intreg set aflat sub coordonarea atacatorilor.
Ca și dimensiune a fișierului, este cea mai mare unealta de atac intalnita pana acum. Cel mai probabil cercetatorii vor analiza Flamer pentru inca cateva saptamani de acum inainte pentru a-I afla toate funcțiile.

Pentru a vedea daca un computer este infectat cu Flamer, descarcați unealta de detecție și curațare a Bitdefender de aici

Il descarcati si dati run. L-am incercat. Calculatoarele noastre, din fericire, nu sunt infectate.