#Foldgate. Samsung amână lansarea Galaxy Fold în China

Data: 22/04/2019 | Autor: .

#Foldgate. Samsung amână lansarea Galaxy Fold în China

Sud-coreenii au amânat lansarea telefonului Samsung Galaxy Fold în China. Decizia vine pe fondul problemelor pe care smartphone-ul revoluționar le-ar avea cu display-ul pliabil, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unor surse citate de The Verge, Samsung a declanșat o investigație după ce mai multe telefoane, trimise jurnaliștilor pentru testare, au avut probleme cu ecranele.

În cel puțin două cazuri, jurnaliștii au scos de pe ecran folia protectoare, fapt care a dus la apariția problemelor, iar într-un alt caz, amplu mediatizat de The Verge, în ecran au apărut fisuri, decojiri și rupturi.

„Ecranul principal de pe Galaxy Fold are un strat de protecție care face parte din structura afișajului, proiectată pentru a proteja ecranul împotriva zgârieturilor neintenționate. Îndepărtarea stratului de protecție sau adăugarea de adezivi pe afișajul principal poate provoca daune”, afirmă Samsung. Sud-coreenii au mai spus că vor comunica în mod clar clienților că nu ar trebui să elimine acest strat de protecție.

Explicația cu ecranul protector este pluzibilă însă rămâne un mare semn de întrebare în legătură cu display-urile în care au apărut rupturi și decojeli. Adezivul folosit a fost unul de slabă calitate? Ecranul este prea subțire? Cum a fost testat telefonul înainte să ajungă în producția de serie dacă, încă din prima zi, utilizatorii obișnuiți au reușit să-l strice? Întrebări la care sud-coreenii trebuie să răspundă dacă nu vor ca Galaxy Fold să reprezinte un uriaș eșec, pe măsura prețului telefonului – de aproape 2000 de euro.

Cert este că evenimentele organizate de Samsung în Hong Kong și Shanghai pe 23 și 24 aprilie au fost amânate.

Presa internațională speculează că nu este exclus ca amânarea să aibă legătură și cu lansarea din SUA, programată pe 26 aprilie. ,,Este probabil ca Samsung să fi dorit să lanseze simultan telefonul în toate regiunile și din acest motiv să fi amânat lansările din China’’, a declarat un expert.

Un lucru este sigur. În ciuda problemelor semnalate cu display-ul, Samsung a anunțat oficial că menține data de 26 aprilie pentru lansarea noului Galaxy Fold.

Galaxy Fold, probleme cu ecranul. Reacția oficială a Samsung