Galaxy Fold, probleme cu ecranul. Reacția oficială a Samsung

Data: 18/04/2019 | Autor: .

Galaxy Fold, probleme cu ecranul. Reacția oficială a Samsung

Samsung Galaxy Fold pare că nu este atât de solid pe cât au garantat sud-coreenii. Dovadă – câteva dintre telefoanele trimise către jurnaliștii din SUA pentru review-uri au avut probleme cu ecranul încă din prima zi de folosire. În unele display-uri au apărut fisuri, iar în altele, învelișul protector al ecranului s-a rupt sau s-a decojit. Sud-coreenii afirmă că telefoanele care vor ajunge în magazine nu vor avea astfel de probleme, relatează GadgetReport.ro

Samsung Galaxy Fold urmează să ajungă în magazine pe 26 aprilie. Până atunci, sud-coreenii au trimis către massmedia o serie de telefoane de test și, dincolo de review-urile pozitive pe măsura tehnologiei revoluționare, s-au trezit cu o serie de probleme care aduc aminte de uriașul scandal cu bateriile explozive.

De această dată nu bateriile sunt problema ci ecranele noilor telefoane care, atunci când se împăturesc, nu par a fi atât de solide. Dovadă că mai mulți bloggeri au raportat că ecranele telefoanele pe care le-au primit în teste au înregistrat probleme, în principal fisuri, decojiri și rupturi.

Samsung a emis un comunicat de presă în care a anunțat că va inspecta cu atenție telefoanele Galaxy Fold cu probleme, pentru a vedea ce a cauzat defecțiunile afișajului.

Sud-coreenii afirmă, pe de altă parte, că unii jurnaliști au scos stratul de protecție de pe ecran, care are rolul de a proteja împotriva zgârieturilor, ceea ce poate deteriora ecranul.

„Ecranul principal de pe Galaxy Fold are un strat de protecție care face parte din structura afișajului, proiectată pentru a proteja ecranul împotriva zgârieturilor neintenționate. Îndepărtarea stratului de protecție sau adăugarea de adezivi pe afișajul principal poate provoca daune”, afirmă Samsung. Sud-coreenii au mai spus că vor comunica în mod clar clienților că nu ar trebui să elimine acest strat de protecție.

Explicația cu ecranul protector este pluzibilă însă rămâne un mare semn de întrebare în legătură cu display-urile în care au apărut rupturi și decojeli. Adezivul folosit a fost unul de slabă calitate? Ecranul este prea subțire? Cum a fost testat telefonul înainte să ajungă în producția de serie dacă, încă din prima zi, utilizatorii obișnuiți au reușit să-l strice? Întrebări la care sud-coreenii trebuie să răspundă dacă nu vor ca Galaxy Fold să reprezinte un uriaș eșec, pe măsura prețului telefonului – de aproape 2000 de euro.

Cert este că Samsung nu intenționează să modifice data de lansare a Galaxy Fold, ceea ce înseamnă că va intra în vânzare oficial în magazine pe 26 aprilie.

Noi detalii despre oferta Samsung Galaxy Fold

1 comentariu

 • 19/04/2019, 10:39 Emil MOLDOVAN says : raspunde

  Un pariu pe care nu-l va castiga nimeni !
  Pur si simplu NU este piata pentru aceasta monstruozitate – in schimb (si am inteles ca se lucreaza intens la acest proiect) telefonul compact – fara butoane si orificii cu incarcare wireless si casti wifi -indesctructibil – ar putea fi marea lovitura pentru 2021.
  Dupa aceasta data tehnologia 5G va schimba total modul si felul in care vor
  arata telefoanele dar mai ales modul in care ne vom raporta la ele – vor devenii
  pur si simplu o a 2-a piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.