A fost inventata pielea artificiala. Realitatea virtuala face un nou pas in viitor

Data: 10/02/2012 | Autor: .

Expertul in grafica Jorge Jimenez a reusit sa doboare una dintre marile bariere ale realitatii virtuale. A inventat un codec care genereaza o textura care arata aproape la fel ca pielea umana. Astfel ca, pe baza acesteia, in curand, personajele din jocuri, filme si aplicatii vor deveni aproape reale.

Though Jimenez a reusit performanta incredibila cu ajutorul unor logaritmi modificati pe baza DirectX 10. “Ceea ce vedeti este rezultatul a ore de studii, disperare, entuziasm, fericire, mandrie, dezamagire si dedicare extrema”, a declarat expertul.

Though Jimenez a dezvoltat un efect video HD care necesita resurse

spectaculoase.

Expertul a derulat aplicatia cu ajutorul unei placi GeForce GTX 580 la  112.5 frameuri pe secunda. Placa video costa 470 dolari pe Amazon asa ca cei care vor dori, pe viitor, sa experimenteze senzatia de realitate, vor trebui sa faca un efort financiar destul de mare.

Ganditi-va, insa, cum vor arata personajele din Call of Duty, Mass Effect sau Elder Scrolls.

„Eforturile de a genera un astfel de codec vor fi in zadar daca dezvoltatorii de jocuri nu vor face ca si grafica ambientala sa ajunga la acest nivel”, a scris Jimenez pe blog.

„Daca nu vor reusi asta, senzatia de realitate care ti-o da imaginea personajului se va pierde inconjurata de imaginile artificiale”, a mai spus acesta.

Daca aveti un calculator performant, puteti descarca demo-ul de aici.