iHeal – aplicatia care iti spune daca esti stresat sau deprimat

Data: 12/02/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la University of Massachusetts Medical School lucreaza la o aplicatie pentru smartphone care va monitoriza nivelul de stres si depresie al utilizatorului. Iar daca esti in situatia asta, te va sfatui ce sa faci ca sa nu ajungi la decizii nefericite.

Cercetatorul  Edward Boyer a declarat ca iHeal va include o centura speciala cu o serie de biosenzori care va monitoriza, printre altele, miscarile utilizatorului, bataile inimii si temperatura corpului.

Datele vor fi trimise catre aplicatia de smartphone care le va analiza si va determina astfel nivelul de stres si depresie.

Aplicatia va emite, instant, sfaturile necesare pentru a reduce nivelul acestora. In plus, daca utilizatorul se afla sub medicatie, va trimite prin email sau sms toate datele necesare medicului.

GadgetReport.ro relata, recent, despre o alta aplicatie similara dezvoltata la Northwestern University din Chicago. Botezata Mobilyze!, aplicatia este conceputa pentru a monitoriza nivelul de depresie al utilizatorilor.

Potrivit cercetatorilor, aplicatia va folosi modulul GPS pentru a determina daca utilizatorii au stat in casa mai mult decat este o fac de obicei (pe baza datelor anterioare) si accelerometru pentru a monitoriza daca nivelul activitatii fizice a scazut.

Un alt factor luat in calcul va fi volumul email-urilor trimise si numarul telefoanelor date intr-o anumita perioada de timp. Daca acesta scade, poate fi un semnal al unei stari anormale.

Cu alte cuvinte, daca utilizatorul sta prea mult in casa, singur, si daca evita contactul cu familia si prietenii, este ceva in neregula cu el.

In aceste conditii, Mobilyze! va trage semnalul de alarma, urmand sa emita un avertisment si sfaturi atat pentru utilizator cat si pentru persoanele apropiate, aflate in baza de date de urgenta.