Facebook Timeline. Cum sa iti faci un profil spectaculos

Data: 11/02/2012 | Autor: .

Noua interfata pentru Facebook, Timeline, cere utilizatorilor sa isi creeze o fotografie de profil si o alta de “coperta”.

Cum nu toata lumea are fotografii care sa se potriveasca noului format sau nu considera ca ii reprezinta, Lifehacker a intocmit un ghid foarte simplu care permite adaptarea acestora la cerintele Facebook.

Tutorialul permite utilizatorilor sa realizeze fotografii spectaculoase, picture-in-picture, cu o gama variata de efecte.

Exista doua metode prin care va puteti adapta pozele la Timeline. Prima este cu ajutorul  programului Photoshop si a unul template pe care il puteti descarca de pe internet. Noi va sugera cele de pe Ausgetrock.net.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa gasiti o fotografie destul de mare pe care sa o plasati (copy/paste) in template-ul care arata ca o fagina de Facebook Timeline.

Urmariti clipul video pentru a intelege ce trebuie sa faceti.

Daca nu aveti programul Photoshop, puteti folosi editoare gratuite de imagine precum the GIMP sau Aaron118.

In esenta, trebuie sa plasati o fotografie mare pe care sa o taiati (crop) la dimensiunile de 1225×452 pentru cover photo si 180×180 pentru profile picture. Pentru ca imaginea sa iasa bine, este absolut esential ca imaginea sa aiba dimensiunile initiale peste datele de mai sus.

Urmariti clipul video pentru a intelege ce trebuie sa faceti.

Daca aceste tutoriale nu v-au fost de ajutor, va prezentam si pe cel realizat de Ausgetrock.net.