Fresco XL. Maşina electrică cu o autonomie de 1000 km !

Data: 1/03/2022 | Autor: .

Fresco XL

O companie norvegiană a anunţat lansarea unui model electric revoluţionar. Fresco XL promite o autonomie excepțională, de 1.000 de kilometri.

Fresco XL are spațiu suficient pentru 8 pasageri şi un preț de 115.000 de dolari.

Noua mașină va avea două motoare, ea fiind disponibilă în prezent pentru precomenzi.

Firma norvegiană Fresco afirmă că automobilul va fi dotat cu baterii duble și capacități de încărcare. Vehiculul electric va avea prize unde pot fi conectate electronicele, precum laptopuri și smartphone-uri.

”Fresco XL complet electrică va veni cu un pachet de baterii foarte mari. Deoarece va fi dublă, va asigura aproximativ 1.000 de kilometri autonomie, pentru o încărcare. În plus, mașina va avea jante aerodinamice, care vor asigura o eficiență energetică ridicată”, a spus Adrian Kristofer Locklindh, director de operațiuni de la Fresco.

Daily Mail remarcă faptul că această maşină ar doborî recordul mondial de autonomie, înregistrat în present de o maşină Tesla.

Modelul electric Cybertruck promite o autonomie de 800 de kilometri, la un preț destul de avantajos de 39.900 de dolari.

Fresco Motors, numită aşa după numele cunoscutului vizionar american Jacque Fresco,  a fost înfiinţată în 2017. Conceptul anterior lansat de Fresco, Reverie, nu a intrat în producţie, deşi a fost propus încă din 2019.