GadgetReport.ro Review: Blood and Truth, un joc PlayStation VR plin de acțiune

PlayStation își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult asupra mediului VR, iar lansarea Blood and Truth, un joc realizat de către SIE London Studios, vine să confirme nivelul spectaculos la care a ajuns în materie de gaming experience, relatează GadgetReport.ro

Blood and Truth

Actor Colin Salmon ce îl interpretează pe Carson în Blood and Truth

Blood and Truth ne aduce o experiență plină de acțiune, în genul filmelor de la Hollywood, și un gameplay plin de arme și secvențe cu multe explozii.

Game-ul îl are în prim-plan pe Ryan, un veteran de război pus la încercare după moartea tatălui său,  un gangster foarte important în Londra.

Ryan va trebui să se înfrunte cu o bandă rivală ce îi pune în pericol familia. În scenă apare și Carson un  agent CIA ce investighează terorismul internațional și crima organizată, iar acesta îl bănuiește pe Ryan că face parte din acest cerc vicios.

Povestea este demnă de un film în stilul Guy Ritchie, având în vedere că acțiunea are loc în Londra iar vocile actorilor și dialogurile ne aduc aminte de filme precum Snatch sau RocknRolla.

Acțiunea din Blood and Truth pare că este inspirat din jocul PlayStation VR Worlds, mai exact mini jocul London Heist,  realizat de același studio. Blood and Truth se află însă la un nivel superior, cu o poveste mai amplă și cu mai multă acțiune.

Controlul este foarte simplu. Avem nevoie de casca PlayStation VR dar și de un controller PlayStation 4 sau cele două controllere PlayStation Move.

Noi am folosit doar PlayStation Move deoarece am considerat că oferă cea mai bună experiență.

Pentru a ne mișca, trebuie să selectăm noi zonele ce sunt marcate, astfel că nu vom avea posibilitate de mișcare prea mare.

Pe lângă scenele în care vom lichida inamicii cu toate armele pe  care le avem în dotare, vor exista și mici puzzle-uri precum deblocarea unei uși, spargerea unor seif-uri sau armarea explozibilului.

În Blood and Truth există și momente când va trebui să ne echipăm armele cu cele mai potrivite upgrade-uri precum amortizoare, vizoare pentru a ținti mai bine sau chiar vopsirea lor. Un fapt care demonstrează atenția dată acestui joc. În plus, există și cut-scene-uri în care putem interacționa cu diferite obiecte ce ne înconjoară precum elementele mașinii în timp ce purtăm un dialog cu persoana de lângă noi.

Din punct de vedere grafic, Blood and Truth stă foarte bine mai ales pentru un tiltu VR.

Blood and Truth are o grafică superbă, personajele sunt foarte bine realizate, astfel că în unele scene, mai ales cand personajele stau foarte aprope de noi, avem senzația ca sunt dintr-un film.

Sunetul este foarte bun, armele se aud bine, iar pentru o imersivitate mai bună recomandăm utilizarea unor căști deoarece vor oferi un sunet 3D ce te va face să te simți în mijlocul acțiunii, cu gloanțe care șuieră pe lângă tine și explozii la fiecare pas.

Blood and Truth nu are niciun fel de probleme din punct de vedere al conectivității sau bug-uri. Vă recomandăm ca, atunci când purtați casca VR,  să aveți un spațiu destul de mare în jurul vostru.

Dacă dețineți un PlayStation VR,  Blood and Truth vă va oferi, în concluzie, o experiență excelentă, la un preț, bineînțeles, pe măsură. GadgetReport.ro  acordă jocului nota 7,8.