GadgetReport.ro la Realitatea TV. Anunţul NASA privind existenţa extratereştrilor

Data: 1/09/2015 | Autor: .

extraterestriiOamenii vor descoperi forme de viaţă extraterestră în următorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, în afara sistemului solar. Anunţul a fost făcut de cercetătorii de la NASA cu ocazia unei discuţii publice organizate la Washington, unde agenţia spaţială americană şi-a prezentat programul de căutare a vieţii extraterestre în Univers.

Cele 100 milioane de sisteme solare din galaxia noastră, Calea Lactee, sunt capabile să susţină forme de viaţă extraterestră, susţin experţii NASA.

Charles Bolden, fost astronaut şi actualul director al NASA a declarat că este improbabil ca în vastitatea nelimitată a Universului, oamenii să fie singuri.

Marte şi mai mulţi sateliţi naturali ai unor planete din Sistemul Solar au reprezentat punctele asupra cărora s-au concentrat programele de căutare a vieţii extraterestre din ultimele decenii.

Astronomul Kevin Hand a sugerat de curând faptul că viaţa extraterestră ar putea să existe pe Europa, unul dintre sateliţii planetei Jupiter dar şi pe planeta Kepler 296-f, supranumită „super-Terra”, întrucât este de două ori mai mare decât planeta noastră şi se află în zona locuibilă din jurul stelei sale, fapt ce permite existenţa apei în stare lichidă la suprafaţa ei.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus.