GadgetReport.ro la Realitatea TV. Demn de SF! Pastila care ne face mai inteligenţi

Data: 2/09/2015 | Autor: .

Demn de SF! Pastila care ne face mai inteligenţi

Ceea ce până acum era subiect de film SF a devenit realitate. Cercetătorii de la universităţile Harvard şi Oxford au creat un medicament, Modafinil, care ajută la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive, de la stimularea memoriei, la creativitate şi luarea deciziilor.

Medicamentul Modafinil a fost conceput, iniţial, pentru persoanele cu narcolepsie, dar în timp s-a constatat că medicamentul ajută la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive, de la stimularea memoriei, la creativitate şi luarea deciziilor.

Câţiva studenţi l-au încercat deja, în ajun de examene, iar rezultatele au fost remarcabile, relatează GadgetReport.ro.

Cele mai mari îmbunătăţiri s-au înregistrat în cazul în care se impunea luarea unei decizii responsabile sau planificarea unor sarcini.

Medicamentul Modafinil a fost testat în perioada 1990-2014, iar până în prezent, au fost elaborate 24 de studii privind administrarea acestuia. Încă nu se ştie sigur dacă efectul Modafinil este de lungă durată şi cât de mult poate fi luată pilula pentru a deveni mai inteligenţi.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus.

Ideea unei pastile care îmbunătăţeşte abilităţile cognitive a fost tratată in filmul Limitless. Vedeti trailerul video mai jos.