GadgetReport.ro la Realitatea TV. Chinezii deschid o fabrică de clone

Data: 25/11/2015 | Autor: .

Woolly Mammoth Replica at Museum Exhibit

Mai ceva ca în Star Wars, chinezii deschid o fabrică de clone! În nordul ţării, la Tianjin, a fost construită o unitate specială care va recrea tot felul de specii de animale, de la vaci, la câini de rasă şi cai de curse.

Chinezii au făcut paşi uriaşi în acest domeniu după ce au încercat să recreeze în laborator inclusiv o specie de mamuţi. Fabrica se află în Zona de Dezvoltare Economică şi Tehnologică din Tianjin, un parc de dezvoltare al afacerilor, sponsorizat de guvernul chinez cu 3 milioane de dolari.

Potrivit GadgetReport.ro, construcţia clădirii principale a demarat deja, iar oamenii de ştiinţă vor începe să lucreze cu clonele în prima jumătate a anului viitor. Centrul va fi capabil, printre altele, să producă 100.000 de embrioni de bovine în fiecare an.

Cercetatorii din China au clonat oi, bovine şi porcine încă din anul 2000, iar cea mai controversată a fost tentativa de a recrea mamutul lânos. În China există deja câini clonaţi care lucrează pentru serviciile vamale, ale căror gene au fost manipulate pentru a depista mai uşor prezenţa drogurilor.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.

Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro