GadgetReport.ro la Realitatea TV. Facebook va aduce internetul prin satelit

Data: 7/10/2015 | Autor: .

facebook-internet-satelit

Internetul va deveni, în curând, disponibil la nivel global. Vom primi semnalul direct prin satelit, indiferent unde ne vom afla, în creierii munţilor sau în deşert. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a lansat un program menit să aducă internetul în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii.

Facebook intenţionează să lanseze anul viitor un satelit care să asigure accesul la internet pentru mai multe regiuni izolate din Africa. Este primul pas către globalizarea internetului, o resursă care trebuie privită precum accesul la apă şi electricitate, a anunţat Mark Zuckerberg, cofondatorul companiei americane.

În virtutea unui parteneriat cu compania Eutelsat, Facebook îşi propune să extindă accesul la internet la nivel global. Alături de sateliţi, proiectul Internet.org, dezvoltat de Zuckerberg, va folosi şi o serie de drone capabile să transmită de la mare înălţime un semnal optic care asigură conexiune la internet.

Într-un comunicat de presă, compania Eutelsat a precizat că utilizatorii de internet vor putea să folosească produse „standardizate” pentru a accesa internetul, atunci când noul serviciu va fi lansat, în a doua jumătate a anului 2016.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus.