GadgetReport.ro la Realitatea TV. S-a descoperit o nouă specie de oameni

Data: 8/10/2015 | Autor: .

homo naledi

Cercetătorii britanici jubilează! Par să fi descoperit veriga lipsă din lanţul evoluţiei umane. Este vorba de o specie de oameni necunoscută până acum câteva luni. „Homo Naledi” era la limita dintre om şi maimuţă, fiind capabil să folosească unelte dar şi să se caţere cu uşurinţă prin copaci.

Anunţul privind descoperirea Homo Naledi a fost făcut de cercetătorii de la Universitatea Kent din Marea Britanie.

După ce, la începutul lunii septembrie, au găsit rămăşiţele fosilizate provenind de la 15 hominizi dintr-o specie necunoscută, într-o peşteră din nord-vestul oraşului sud-african Johannesburg, oamenii de ştiinţă au dat publicităţii ieri mai multe detalii.

În urma investigaţiilor, s-a ajuns la concluzia că „Homo Naledi” era la limita dintre om şi maimuţă, fiind capabil să folosească unelte dar şi să se caţere cu uşurinţă prin copaci.

Homo Naledi avea degetele puternic îndoite, spre deosebire de oasele drepte ale omului modern şi ale omului de Neanderthal.

Iar picioarele sale erau mai lungi, cu tălpilele mai aproape de cele de maimuţă. Perioada în care au trăit aceşti strămoşi ai omului nu a fost încă stabilită, însă se estimează că aceştia au fost contemporani cu dinozaurii.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM. Puteţi vedea toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro