GadgetReport.ro la Realitatea TV. SETI: Extratereştrii ştiu de noi

Data: 21/09/2015 | Autor: .

extraterestri

Extratereştrii sunt deja conştienţi de existenţa oamenilor pe Pământ şi trebuie să ne aşteptăm la o vizită a acestora în orice moment. Este declaraţia făcută de directorul SETI (Centrul Internaţional pentru căutarea vieţii extraterestre), cu ocazia Festivalului Britanic de Ştiinţă 2015.

Directorul SETI, Dr. Seth Shostak, consideră că extratereştrii sunt deja conştienţi de existenţa noastră datorită transmisiunilor TV şi a altor semnale prin radar.

„Se poate ca extratereştrii să aştepte din partea planetei Pământ un semnal, respectând legile de contact între civilizaţiile galactice.”, a declarat acesta.

După ce Stephen Hawking a avertizat, anul trecut, că „o vizită extraterestră ar fi acelaşi lucru cu sosirea lui Columbus în America, întâmplare nu prea fericită pentru nativii americani”, experţii spun că ar trebui transmise extratereştrilor cât mai multe informaţii, astfel încât aceştia să poată învăţa despre rasa umană şi astfel primul contact să fie unul fără incidente.

Cercetătorii Universităţii din Oxford afirmă, totodată, că trebuie să fim atenţi la ce informaţii trimitem în spaţiu, pentru a nu le transmite din greşeală un virus.

Dincolo de aceste temeri, oarecum bizare, experţii au ajuns la concluzia că în univers ar putea fi cel puţin 3 mii de civilizaţii extraterestre. Şansele de a cunoaşte vreuna dintre ele sunt extrem de mici, având în vedere distanţele de cel puţin 1.000 de ani lumină dintre ele.

Detalii aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus. Tot din înregistrarea video de mai jos aflaţi cum ar putea deveni oamenii invizibili, cum arată primul telefon flexibil din lume şi ce efecte benefice pentru sănătate au clipurile video cu pisici.