GadgetReport.ro TV. Asfaltul care se repară singur

Data: 3/02/2016 | Autor: .

asfaltul care se repara singur

Gropile din carosabil vor deveni, în curând, istorie! Sună a promisiune cu iz electoral, însă aceasta chiar ar putea deveni realitate. O echipă de ingineri specializaţi în infrastructură lucrează la dezvoltarea unui tip de asfalt care se repară singur.

Experţii de la compania Arup afirmă că, în viitor, nu vom mai avea probleme cu gropile din carosabil.

Într-un raport care analizează tendinţele în industria construcţiilor până în 2050, inginerii lansează ideea unui asfalt inteligent, un material auto-reparator care ar produce o bacterie capabilă să umple crăpăturile din drumuri atunci când acestea se deteriorează.

Raportul ia în calcul şi amplasarea pe drumurile viitorului a unor panouri solare care vor încărca vehiculele electrice. În plus, autostrăzile vor fi marcate cu o vopsea sensibilă care va genera avertismente privind prezenţa poleiului şi zăpezii.

Raportul, citat de GadgetReport.ro, mai sugerează că sistemele avansate de comunicaţii vor face maşinile „conştiente” de situaţia din trafic, vreme şi măsurile de siguranţă. Schimbările prevăzute de raport sunt deja testate de experţi.

Aflaţi detalii şi vedeţi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la RealitateaTV şi Realitatea FM. Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro.