GadgetReport.ro TV. Avionul invizibil devine realitate

Avionul invizibil devine realitate

O invenţie demnă de filmele SF a devenit realitate în Belarus. Experţii de la Institutul de Cercetare Nucleară din cadrul Universităţii de Stat au dezvoltat un material care va face ca avioanele să devină invizibile!

Este vorba de un material extrem de uşor, realizat din sfere microscopice de zahăr carbonizat, o combinaţie de plastic biopolimer şi sucroză, un zahar obţinut foarte uşor din surse naturale.

Cele două substanţe sunt combinate prin pirolizare, proces care transformă plasticul în gaz, iar zahărul în carbon. Sunt obţinute, astfel, sfere microscopice de carbon, care sunt supuse unui nou tratament de pirolizare, în urma căruia rezultă un material cu aspect sticlos.

Acesta va fi folosit pentru acoperirea suprafeţelor de metal ale avioanelor, făcându-le invizibile pe radar. Experţii din Belarus afirmă că acesta este primul material antireflectant capabil să absoarbă complet microundele.

Despre ce este vorba dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Puteţi urmări toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro