GadgetReport.ro TV. Extratereştrii, mai aproape decât credeam!

GadgetReport.ro TV. Extratereştrii, mai aproape decât credeam!

Civilizaţiile extraterestre ar fi mai aproape de noi decât am fi crezut vreodată. Potrivit unui studiu efectuat de specialiştii Centrului pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian, nu este exclus ca extratereştrii să trăiască în aşa numitele clustere, grupuri complexe de stele aflate la o distanţă de aproximativ 100 de ani lumină faţă de Terra.

Tot mai mulţi cercetători americani cred în existenţa extratereştrilor. Încă o dovadă este că, la cea de-a 227-a întâlnire a Societăţii Astronomice Americane, ce a avut în această lună, a fost prezentat un studiu care susţine că civilizaţiile extraterestre ar putea fi prezente în cel puţin unul dintre cele 150 de clustere din Calea Lactee.

clusterPână recent, oamenii de ştiinţă considerau că aceste formaţiuni cosmice nu sunt propice vieţii, însă noi studii ţin să demonstreze contrariul.

Potrivit cercetătorilor, în urma dezintegrării unor stele atât de vechi cum sunt cele studiate, s-ar fi putut forma planete pe care nu este exclus să existe apă, elementul esenţial pentru apariţia vieţii.

La fel s-a întâmplat şi cu Pământul, acum 3,5 miliarde de ani. Cum clusterele au o vechime de 10 miliarde de ani, nu este exclus ca şi formele de viaţă ( extratereştrii) să se afle la un stadiu de evoluţie superior oamenilor.

Interesant este şi faptul că distanţa dintre Pământ şi clustere nu este una care să creeze probleme, fiind parcursă de sondele Voyager.

Potrivit cercetătorului Rosanne Di Stefano, de la Centrul pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian, citat de Space.com, trimiterea unui semnal către un cluster ar putea fi comparată cu drumul făcut de o scrisoare din Statele Unite în Europa în secolul XVIII-lea.

Detalii despre descoperirea cercetătorilor legată de extratereştrii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro.