GadgetReport.ro TV. Primul magazin cu angajaţi roboţi !

Data: 29/01/2016 | Autor: .

GadgetReport.ro TV. Primul magazin cu angajaţi roboţi !

Începe era roboţilor. În Japonia va fi inaugurat, în primăvară, primul magazin în care personalul va fi înlocuit cu roboţi. Aceştia vor fi capabili să discute cu clienţii şi să semneze contracte pentru telefonia mobilă.

Japonezii de la Softbank vor deschide, pe 28 martie, primul magazin de tehnologie deservit în totalitate de angajaţi roboţi.

Este vorba de roboţii Pepper, care au o înălţime de 120 cm, două braţe, vorbesc, zâmbesc, se mişcă rapid şi cântăresc 29 de kilograme.

Dezvoltaţi împreună cu experţii de la Aldebaran Robotics, roboţii sunt capabili să discute cu clienţii pe baza unor algoritmi speciali dezvoltaţi de un grup de psihologi.

Potrivit GadgetReport.ro, nivelul lor de înţelegere este atât de ridicat încât aceştia sunt capabili să prezinte telefoanelem, inclusiv să facă comparaţii între ele, să răspundă întrebărilor clienţilor şi să să semneze contracte de telefonie mobilă.

Mai mult chiar, în cadrul magazinului, angajaţii roboţi vor avea propria ierarhie instituţională, cu manageri, supraveghetori şi un program de lucru special.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Puteţi vedea toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro.