Insula Socotra, cel mai “extraterestru” loc de pe Terra

Data: 1/02/2016 | Autor: .

Insula Socotra, cel mai “extraterestru” loc de pe Terra

Aţi auzit vreodată de Insula Socotra? Este considerat „cel mai extraterestru loc de pe Pământ”, asta pentru că flora şi fauna acestui loc unic de pe planetă par desprinse din celebrul film „Avatar”.

Situată în Oceanul Indian, la aproximativ 240 de kilometri faţă de Cornul Africii şi la aproape 380 de kilometri la sud de Peninsula Arabică, Insula Socotra face parte din arhipelagul cu acelaşi nume. Insula măsoară 132 de kilometri, iar clima de aici a făcut ca flora şi fauna să fie ieşite din comun.

Cercetătorii, citaţi de GadgetReport.ro, au declarat că au descoperit până în prezent 700 de specii de plante şi păsări unice la nivel mondial.

Printre ele se află arborele supranumit „sângele dragonului”, al cărui nume a fost inspirat de seva roşie pe care o produce, şi care pare desprins din celebrul film Avatar.

Printre numeroasele utilizări ale acesteia se numără efectele medicinale, pe care localnicii încă se bazează în tratarea problemelor de sănătate. Seva arborelui este folosită şi la fabricarea vopselelor, a tămâiei şi la băiţuirea lemnului.

O nouă expediţie ştiinţifică pe Insula Socotra, programată în acest an, este menită să desluşească misterele extraterestre ale acestei insule ieşită din comun.

Vedeţi imagini şi aflaţi detalii din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro, şi difuzată la Realitatea TV şi Realitatea FM.