Galaxy Note 7s se lansează pe 21 septembrie. Tu l-ai cumpăra?

Data: 16/09/2016 | Autor: .

Galaxy Note 7s se lansează pe 21 septembrie. Tu l-ai cumpăra?

După cea mai mare gafă din istoria telecom, Samsung încearcă să revină cu o nouă versiune, botezată Galaxy Note 7s, pentru care sud-coreenii bagă mâna în foc că nu va mai reprezenta un pericol. Noul model va debuta pe 21 septembrie, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Engadget, Galaxy Note 7s va primi indicativul „s” tocmai pentru a sugera faptul că are o nouă baterie, sigură, care nu prezintă pericol de explozie. În plus, telefonul va include un indicator grafic, un simbol de baterie verde, care va arăta faptul că acumulatorul este unul verificat.

Măsurile vin să ofere argumente privind folosirea în siguranţă a telefonului, inclusiv la bordul avioanelor, acolo unde mai multe companii aeriene l-au interzis – o premieră negativă în istoria telecom.

În SUA, noul telefon Galaxy Note 7s, care va fi identic cu modelul Note7, cu excepţia bateriei, va ajunge în magazine pe 21 septembrie.  În România, probabil că modelul va ajunge la aceeaşi dată,  mai cu seamă că Samsung afirma, recent, într-un comunicat, că livrarile telefoanelor de schimb pentru Note 7 vor fi reluate incepand cu 19 septembrie.

Samsung SUA a anunţat că, până în prezent, a înlocuit 130.000 de telefoane Galaxy Note 7 care ar fi putut reprezenta un pericol.

Samsung a contabilizat peste 100 de incidente, dintre care peste 70 în SUA, în care telefoanele Galaxy s-au supraîncălzit şi au explodat, în momentul în care se aflau la încărcat. De asemenea, au fost raportate cazuri, încă neconfirmate, de incendii puternice izbucnite de la explozia telefonului.

Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse citată de GadgetReport.ro.

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă din cauza problemelor cu noul telefon