Decizia revoluţionară pregătită de Samsung.Trece la telefonul flexibil?

Data: 17/09/2016 | Autor: .

Decizia revoluţionară pregătită de Samsung. Trece la telefonul flexibil?

Scandalul incredibil în care a intrat cu Galaxy Note 7 ar putea forţa compania Samsung să îşi modifice planurile de dezvoltare şi să lanseze, mult mai repede, telefonul flexibil la care lucrează de cinci ani. Nu este exclus ca acesta să fie Galaxy Note 8 sau mai degrabă Samsung Edge, asta pentru că sud coreenii iau în calcul trecere pe linie moartă a brandului Note, relatează GadgetReport.ro

Un nou început. O lovitură de imagine menită să spulbere eşecul lamentabil cu Note 7. Sud-coreeni de la Samsung sunt conştienţi că afacerile lor pe segmentul de telefonie mobilă depind de deciziile pe care le vor lua în perioada următoare.

După ce va înlocui toate telefoanele Galaxy Note 7 cu potenţial exploziv, Samsung va trebui să mute decisiv în piaţă, mai cu seamă că Apple pregăteşte, în 2017, un telefon cu un design nou şi facilităţi pe măsură, cu care să marcheze 10 ani de la lansarea primului iPhone.

Astfel că, anul viitor, Samsung ar trebui să lanseze, la rândul ei, un telefon semnificativ, iar acesta ar putea fi Galaxy S8 sau, mai degrabă, Samsung Edge pentru că brandul Note ar putea fi îngropat în funcţie de impactul scandalului Note 7.

samsung-foldable-displayDe ce mai degrabă Samsung Edge decât S8? Pentru că sud-coreenii au prea puţin timp la dispoziţie ca până în februarie să finalizeze telefonul flexibil despre care GadgetReport.ro scria, anterior, că a trecut deja de faza de prototip şi că se caută soluţii pentru producţia de serie.

Cunoscut încă din 2013 sub numele de cod „Project Valley”, telefonul flexibil ar urma să prezinte un ecran OLED de 10 inchi, pliabil la 5 inchi, Quad-HD (2560×1440), sensibil la presiune.

Telefonul flexibil, dincolo de designul revoluţionar, ar putea să includă 6/8 GB de RAM, un spaţiu de stocare de până la 256 GB (64 GB/128/256 GB) si un procesor Exynos 3.1 GHz 16-Core.

Nu este exclus ca telefonul flexibil şi pliabil să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi portul USB Type C.

Un astfel de telefon ar putea avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB 3.0, NFC, accelerometru, senzor de proximitate, RGB Light, senzor geo-magnetic, Gyro, senzor de amprentă, barometru, Hall, HRM- senzor de monitorizare a pulsului şi o baterie cu încărcare rapidă, de 3500-4000mAh.

Cum va arăta telefonul flexibil? O idee poate fi cea expusă în clipul video prezentat de Samsung la CES 2013.