Galaxy Tab S6 Lite. Mai merită să îți cumperi o tabletă în 2020?

Data: 14/07/2020 | Autor: .

Mai merită să îți cumperi o tabletă în 2020? Ce poți face cu ea mai mult decât cu un smartphone, mai ales cu unul cu un ecran mare. O întrebare bună la care am încercat să răspundem în timpul testului cu Galaxy Tab S6 Lite, o tabletă de 10,4 inchi, cu Android 10, în fapt un smartphone ceva mai mare. De fapt cu mult mai mare. Oare mărimea contează?

La prima vedere, Galaxy Tab S6 Lite arată chiar ca un telefon mai mare. Am comparat tableta cu un Samsung Galaxy S10 5G și, din punct de vedere al experienței generale de utilizare, n-am sesizat mari diferențe.

Ecosistemul Android 10 se mișcă relativ similar, ai cam aceleași funcții și aplicații. Ai tot ce îți trebuie pentru o experiență multimedia completă.

Cumpără tableta, de pe acest LINK, la cel mai bun pret.

Tableta are un ecran generos, de 10,4 inchi, Full HD, 1920 x 1200 pixeli, care este destul de luminos și care răspunde foarte bine la comenzile tactile. Dacă ești obișnuit cu telefonul, îți va trebui puțin timp să te obișnuiești cu tastatura uriașă și, în general, cu dimensiunile ecranului. Dacă ai un laptop cu touchscreen sau ai mai folosit o tabletă, întreaga experiență de utilizare ți se va părea una absolut normală.

Dincolo de ecranul TFT destul de luminos și responsiv, ecosistemul Google Android, cu suita de aplicații One UI 2, este redat cu ajutorul unui procesor Octa-Core 2.3GHz, 1.7GHz și cu 4 GB de RAM.

Configurația hardware este una optimă pentru un utilizator obișnuit, care folosește tableta pentru filme, joculețe din Android Play, browsing și rețele sociale. Cine are un smartphone de ultimă generație, cu siguranță va observa că tableta obosește uneori, că răspunde câteodată mai greu la comenzi, că se mișcă mai greu decât un smartphone de top.

Nici n-ar trebui să comparăm Galaxy Tab S6 Lite cu un Galaxy S10 sau un S20. Dacă ar fi să o comparăm cu un telefon, ar trebui să targetăm noua serie Galaxy A, mai apropiate ca specificații tehnice de cele oferite de tabletă.

Chiar și cu un hardware din gama medie, tableta celor de la Samsung se mișcă onorabil în aproape orice aplicație si pe internet, grație conectivității Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. N-are sens să îi ceri mai mult când ea a fost gândită pentru Netflix, pentru clipuri pe Youtube, pentru social media și browsing.

Dimpotrivă, este de remarcat faptul că vine cu un S Pen care se mișcă ușor și natural pe ecran, astfel că poți să folosești tableta pentru notițe și desene. Stiloul celor de la Samsung, spre deosebire de alte  stylus-uri, este ușor și bine calibrat, astfel că tableta devine un mediu foarte ok pentru scris și desenat.

Atenție, nu este o tabletă grafică, nu are pretențiile unui tablete cu iz profesional, însă pentru majoritatea utilizatorilor va fi absolut suficientă.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite - SamMobile

O TABLETĂ PENTRU NETFLIX ȘI YOUTUBE

Tableta celor de la Samsung este un gadget excelent pentru filme și seriale. Este ușoară, are un ecran cu culori bine calibrate și un contrast foarte bun, iar sunetul este stereo și excelent.

Dacă o folosești să te uiți la clipuri pe Youtube, sau la filme și seriale pe Netflix sau HBO Go, cu siguranță vei fi satisfăcut de calitatea imaginii și a sunetului. Cu tableta asta în mâini, în pat, pe canapea sau oriunde îți trece prin cap, timpul va trece cu siguranță mai plăcut.

Dacă îi pui și niște căști pe bluetooth (dispune de conectivitate Bluetooth 5.0) sau chiar pe fir (are mufă de 3.5 mm), experiența va fi completă.

N-avem ce să-i reproșăm la acest capitol. Cu siguranță, inginerii de la Samsung au construit această tabletă cu gândul la cei care fac binging oriunde și oricând. De remarcat că are inclusiv SIM, astfel că, dacă nu ai Wi-Fi, poți să o folosești pe date mobile.  Bineînțeles, dacă ai un abonament de date pe măsură.

Dacă ai date pe telefon, te poți conecta foarte ușor la smartphone și să își ia internet de acolo. Bineînțeles că există și varianta inversă, în care folosești tableta pe post de  hotspot.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite appears in UK listing complete with ...

Și în materie de jocuri, tableta este o jucărie interesantă, pentru toate vârstele. Pentru că e destul de ușoară și are marginile metalice, și un copil o va ține ușor în mâini. Iar pentru cei mari,  cu căștile pe urechi, și având în vedere că este foarte subțire, s-ar putea să o folosești și la birou, în timpul programului, când nu te vede șeful, bineînțeles!

Apropo de birou. Galaxy Tab S6 Lite o poți folosi pentru a lua notițe rapid și a le trimite pe email din două mișcări. De asemenea, poți să faci o prezentare de pe ea, conectând-o foarte ușor la un proiector sau la un Smart TV.

De asemenea, poți să o folosești în ședințele și întâlnirile pe Skype sau Google Duo, pentru că are o cameră frontală de 5 MP. Cea de pe spate, de 8 MP, poți să o folosești pentru fotografie sau video, dar nu te aștepta la cine știe ce calitate. Face poze bune, înregistrează video decent dar te vezi vreodată încercând să captezi imagini cu tableta?

Cert este că poți să îți salvezi fișierele text, video, fotografii pe memoria de 64 GB sau pe un card micro SD.

În rest, dincolo de filme, de jocuri, de notițe și desene, tableta poți să o folosești cu aproape toate aplicațiile din Google Play. Este, în esență, ca un telefon uriaș pe care poți face aproape orice îți trece prin cap, în limitele Android-ului.

Bateria de 7040 mAh îți va oferi în jur de 8-10 ore de autonomie. Cu luminozitate la minimum, fără bluetooth și alte facilități, poți să o faci să reziste până la 12 ore. Cam cât media telefoanelor din ziua de azi.

Samsung va lansa în curând o tabletă Galaxy Tab S6 Lite, are S Pen

De încărcat, ai la dispoziție un charger de 7,8 W pe USB Type C, destul de rapid. Dacă vrei să se încarce și mai repede, folosește un încărcător de S20, de S10 sau de Note 10.

 

MERITĂ SĂ CUMPERI GALAXY TAB S6 LITE

Galaxy Tab S6 Lite to offer a mid-range S Pen slate - SlashGear

Merită să cumperi Galaxy Tab S6 Lite? Depinde pentru ce vrei să o folosești. Dacă vrei un ecran mai mare pentru filme și seriale, pentru Yotube și social media, tableta Samsung este, fără îndoială, o variantă foarte bună.

Nici prețul nu este prea mare. Galaxy Tab S6 Lite costă cât un telefon din seria Galaxy A 2020, în jur de 1700-2000 de lei. Pentru un smartphone de top, cum este Galaxy S20, vei plăti aproape dublu.

Dacă vrei însă maximum de tehnologie, dacă vrei să un gadget care să se miște la fel ca flagship-urile Samsung, caută altă variantă, chiar dacă această tabletă îți oferă conectivitate 4G, sunet stereo și un ecran luminos. Mare minus al ei este că procesorul și mai ales memoria de 4GB au devenit insuficiente pentru o experiență de top. Un 6/8 GB de RAM ar fi rezolvat problema vitezei de utilizare.

Să nu ne înțelegeți greșit. Galaxy Tab S6 Lite chiar se mișcă bine, chiar reușește să ruleze Android-ul la un nivel optim. Mențiunea de mai sus este valabilă pentru minoritatea reprezentată de fanii Samsung amatori de super-tehnologie. Și nu sunt puțini. Sud-coreenii i-au învățat cu performanțe tot mai spectaculoase, cu telefoane pliabile, cu soluții hardware demne de laptopuri, cu camere video extrem de performante. Nu este cazul aici.

Galaxy Tab S6 Lite este o tabletă decentă, excelentă pentru 90% dintre utilizatori. Un fel de telefon din noua serie Galaxy A 2020. Ieftine și optime ca performanțe.

Cumpara tableta, de pe acest LINK, la cel mai bun pret.