Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Un cântar inteligent foarte ieftin și destul de bun

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Un cântar inteligent foarte ieftin și destul de bun

Dacă vrei un cântar inteligent care să îți arate mai mult decât greutatea corporală, la 115 lei Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 se dovedește a fi o alegere foarte bună. Se conectează rapid la aplicația de smartphone și îți va spune, printre altele, cum stai cu grăsimea, cu masa osoasă și care este rata metabolică. În esență, îți va arăta dacă ești sănătos, din punct de vedere al greutății, sau nu.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 se remarcă, în primul rând, prin look-ul elegant. Este construit din plastic, acoperit cu sticlă, cu margini rotunde, un afișaj LED și materiale ales bine. La prima vedere, e greu de crezut că acest cântar electronic inteligent costă numai 115 lei (cel mai bun preț – AICI)

Pentru a-l folosi, trebuie să îi pui 4 baterii AAA în compartimentul de pe spate. Din momentul în care se activează, îl poți folosi ca un cântar obișnuit, care arată greutatea într-un mod corect.

L-am comparat cu un cântar inteligent din zona profesională, produs de Tanita (detalii AICI), iar la acest capitol nu avem ce să-i reproșăm.

Pentru a-l folosi, însă, la adevărata lui valoare, trebuie să descarci din Google Play sau iOS aplicația Mi Fit.

Va trebui să îți faci un cont în care să introduci datele personale, de la adresa de email la greutate, înălțime, data nașterii etc. În momentul completării datelor, va trebui să îți convertești datele privind înălțimea și greutatea în inchi și pounds. O misiune pe care o rezolvi destul de repede cu convertoarele online.

Din momentul în care ți-ai făcut contul, vei descoperi cât de inteligent este, de fapt,  Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Trebuie să deschizi Bluetooth-ul la telefon și acesta se va conecta automat la cântar.

Din momentul în care te cântărești, toate informațiile vor fi transmise către aplicația de mobil și vei afla, astfel, câteva date interesante, precum rata metabolica bazala, indicele de masa corporala, procentul de grasime corporala, masa osoasa, masa musculara, varsta fizica și grăsimea viscerală.

Mai mult, Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 este capabil să realizeze și  testul echilibrului corporal. Stand cu un picior pe el si inchizand ochii, vei putea să afli cum stai cu echilibrul.

În ceea ce privește datele, dincolo de afișarea greutății, care este exactă, celelalte informații trebuie să le privești cu o marjă de eroare. Cântarul și aplicația îți oferă o serie de date care, comparate cu un cântar profesional, nu performează la capitolul acuratețe.

La 115 lei, cât costă acest cântar, nici nu ne-am fi așteptat la altceva. Diferențele se vâd când le compari cu cele oferite de cântarul Tanita care are senzori ceva mai performanți, bineînțeles la un preț pe măsură. Cântarul celor de la Tanita costă de 5-6 ori mai mult.

Este ca și cum ai compara un telefon de la Allview cu un iPhone 11 sau un Samsung Galaxy S20.

Datele nu diferă atât de mult încât să te îngrijoreze acest aspect.

Dincolo de acuratețea datelor privind masa musculară, procentul de grăsime etc., vei putea afla cum stai cu greutatea și ce trebuie să îmbunătățești.

Vei putea, astfel, să îți calibrezi mai bine stilul de viață, vei afla mai mult despre starea de sănătate și, probabil, vei fi stimulat să faci mai mult sport și să mănânci mai sănătos.

Pentru 115 lei, noi credem că acest gadget merită toți banii măcar din prisma faptului că îți va da un impuls. Îl poți cumpăra de AICI.