GoNote, netbook-uri Android sub 250$ (Galerie foto)

Data: 22/08/2012 | Autor: .

Android este o platforma destinata in principal smartphone-urilor si tabletelor, insa acest lucru nu i-a oprit pe cei de la Ergo Electronics sa foloseasca sistemul de operare pentru a construi netbook-uri.

Pentru doar 150 de lire (236 de dolari), netbook-urile GoNote ofera un display de 10 inchi cu touchscreen rezistiv, la o rezolutie de 1024×600, alaturi de o tastatura si un trackpad.

La capitolul specificatii interne, GoNote vine echipat cu un proesor ARM RK2918 de 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM DDR3 si 8 GB de stocare interna, extensibila printr-un slot micro-SD. Device-ul mai ofera si un cont gratuit Box.com pentru 5 GB de stocare in cloud, si porturi WiFi, mini-HDMI, USB si Ethernet, iar la toate acestea se adauga versiunea 4.0 (Ice Cream Sandwich) a platformei Android.

Bateria de 9.000 mAh asigura, potrivit producatorului, o autonomie de aproximativ sase ore de browsing sau o perioada de stand-by de o saptamana.

Device-ul ultra low-cost al celor de la GoNote se adreseaza studentilor si va fi lansat pe piata in septembrie in Marea Britanie si Irlanda. In ceea ce priveste disponibilitatea internationala, reprezentantii producatorului au declarat pentru Gizmag ca aceasta va veni „in curand”.