Procesul dintre Apple si Samsung ajunge la final

Data: 22/08/2012 | Autor: .

Dupa saptamani de audieri, dezvaluiri de prototipuri timpurii de produse si de documente interne, procesul dintre Apple si Samsung ajunge, in sfarsit, la pledoariile finale ale avocatilor. Aparatorii celor doua parti au incercat sa execute un ultim atac la adresa adversarului inainte ca juriul sa se pronunte.

Avocatul Apple a explicat juriului ca, avand in vedere toate dovezile disponibile in acest caz, este important sa se concentreze pe documente.

Martorii pot fi incorecti, insa „istoric vorbind, documentele sunt aproape intotdeauna locul unde se gaseste adevarul”, a declarat acesta, potrivit The Verge.

„Steve Jobs a socat lumea cu iPhone-ul, schimband traiectoria industriei mobile”, a mai spus avocatul Apple.

Un alt avocat al companiei americane a evidentiat faptul ca „a durat cinci ani ca Apple sa creeze aceasta revolutie, si trei luni ca Samsung sa o copieze.”

Pe de alta parte, avocatii sud-coreenilor au incercat sa respinga argumentele reprezentantilor Apple.

„Apple crede ca poate avea monopolul pe un dreptunghi rotunit cu un touchscreen. Ganditi-va doar la sectiunea te televizoare dintr-un magazin Best Buy. Toate televizoarele sunt la fel. Toate sunt cutii dreptunghiulare, toate au ecrane plate, toate au un design minimalist”, a declarat aparatorul Samsung in fata juriului.

In plus, acesta a facut apel si la dreptul companiei pe care o reprezinta de a concura libera pe piata.

„Sa lasam Samsung sa concureze libera in piata, in loc ca Apple sa incerce sa o opreasca in tribunale”, au fost vorbele cu care si-a incheiat acesta pledoaria.

Pledoariile de astazi reprezinta ultima runda a procesului, juratii urmand sa se reuneasca maine dimineata pentru deliberari in privinta unui verdict.

Razboiul juridic dintre Apple si Samsung are o istorie indelungata, in prezent cele doua companii fiind in proces in peste 20 de tari si jurisdictii. Apple ii acuza pe acestia ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

Acest conflict juridic a scos, insa, la iveala, si o serie de informatii foarte interesante din bucataria interna a celor doua companii. Cele mai notabile exemple includ trei serii de imagini cu prototipuri timpurii ale iPhone si iPad (1, 2, 3) un email intern in care conducerea Apple confirma, practic, lansarea unei tablete iPad mini, un document de 132 de pagini redactat in 2010 de inginerii Samsung detaliaza procesul prin care interfata modelului original Galaxy S a fost modificata pentru a semana cat mai mult cu cea a iPhone-ului celor de la Apple, dar si o declaratie potrivit careia Apple a intentionat, la un moment dat, sa construiasca o masina.