Google a lansat o nouă rețea socială, Keen

Data: 19/06/2020 | Autor: .

Google a anunțat, pe blogul său, lansarea unei noi rețele sociale. Dezvoltată de atelierul pentru proiecte experiementale Google Area 120, Keen se dorește a fi un concurent direct pentru Pinterest.

Keen nu este doar numele aplicației; este și ceea ce Google numește echivalentul forumurilor Pinterest.

Aplicația Keen vă permite să colectați articole, fotografii și alte resurse în jurul subiectelor care vă interesează și pe care să le păstrați și/sau să le împărtășiți prietenilor.

Utilizatorii pot decide, astfel, dacă doresc ca materialele publicate pe Keen să fie publice sau private.

Interesant este că Google Keen beneficiază de un motor AI (inteligență artificială_ care învață din obiceiurile dvs și caută, pe internet, în background, subiecte interesante pentru dvs., pe care apoi puteți decide dacă le adăugați la Keen sau nu.

Aplicația Google Keen este disponibilă de astăzi în Google Play Store și pe pagina dedicată web.  Keen ar urma să ajungă și pe iOS, la o data ulterioară. Google nu a făcut nicio declarație pe acest subiect.

Google Keen reprezintă o nouă tentativă a Google de a-și face loc în lumea social media după eșecurile Wave, Jaiku, Orkut și Google +.  Rămâne de văzut dacă Keen se va bucura de succes sau va avea soarta Google Plus.