Google Assistant. Se pregateste lansarea rivalului SIRI (VIDEO)

Data: 7/03/2012 | Autor: .

Google lucreaza la dezvoltarea unui software de asistenta vocala care va rivaliza cu programul SIRI de la Apple. Potrivit TechCrunch, programul “Assistant” vrea sa ofere utilizatorilor de telefoane Android o gama de facilitati mai extinsa decat cea oferita de Apple.

Prin intermediul programului de la Google, vom putea dicta telefonului, de exemplu, sa caute pe internet cele mai bune oferte pentru un anumit produs sau vom afla detalii despre persoanele cu care interactionam.

Dezvoltatorii lucreaza, in prezent, la o solutie care sa transforme cautarile pe Google in raspunsuri compatibile cu telefonul mobil si aplicatia vocala.

Google Assistant ar urma sa fie lansat spre finele anului. Nu este insa exclus o amanare, avand in vedere dificultatea programului.

Google spera sa evite ca aplicatia sa sa inregistreze erori in genul celor furnizate de SIRI. Despre erorile si bug-urile acesteia puteti afla mai multe de aici.

De altfel si Apple a anuntat ca programul sau de asistenta vocala se afla intr-o continua dezvoltare si ca erorile aparute sunt inerente. Despre SIRI, GadgetReport.ro a realizat o prezentare detaliata. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza programul, urmariti clipul urmator.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca si alte companii dezvolta astfel de produse. Una dintre aceasta este Cluzee, dezvoltata de firma americana Tranton si prezentata drept “your intelligent personal assitant”.

Potrivit dezvoltatorului, aplicatia este capabila sa ofere raspunsuri complexe, inclusiv sugestii, la intrebari diverse legate de calendar, intalniri programate, meteo, trafic, dictionar etc.

In plus, aplicatia iti citeste si transmite emailurile si SMS-urile, te avertizeaza asupra unor evenimente importante (zile de nastere, plati si obligatii de orice natura predefinite) si iti poate recomanda restaurante, filme, in general modalitati de petrecere a timpului liber.

Printre alte facilitati interesante se afla si o optiune care iti monitorizeaza starea de sanatate, avertizandu-te, astfel, cand este nevoie sa faci miscare, cate calorii consumi etc.

Cluzee este disponbila, pentru moment, numai pentru telefoanele Android si poate fi descarcata de pe acestlink. Din pacate, aplicatia nu este valabila pentruRomania. Pentru a o instala, incercati site-urile de download alternative precum 4shared.com etc. Daca aveti si alte solutii, le asteptam cu interes.

In curand, ar urma sa apara o noua versiune, care va putea fi folosita pe tablete, computere si alte gadgeturi care se conecteaza la internet.