Google avertizează utilizatorii noilor telefoane Huawei: Le folosiți pe riscul vostru

Data: 24/02/2020 | Autor: .

Google avertizează utilizatorii noilor telefoane Huawei: Le folosiți pe riscul vostru

Utilizatorii telefoanelor Huawei care instalează serviciile Google în mod ilegal o fac pe riscul lor, avertizează Google, într-un comunicat postat pe forumul Android Help. Riscurile vizează, în principal, furtul datelor personale, de la parole la conturile bancare, relatează GadgetReport.ro

Materialul publicat de Google este intitulat ,, Răspunsul la întrebările dvs. legate de dispozitivele Huawei și serviciile Google’

,,Pe 16 mai 2019, guvernul american a plasat Huawei pe lista sa de entități (care primesc interdicții – nr.). Această acțiune guvernamentală interzice tuturor companiilor americane, inclusiv Google, să colaboreze cu Huawei.

Aceasta înseamnă că lui Google îi este interzis să lucreze cu Huawei pe modelele noi de dispozitive sau să furnizeze aplicații Google, inclusiv Gmail, Hărți, YouTube, Play Store și altele pentru preîncărcare sau descărcare pe aceste dispozitive.

Focusul nostru a fost protejarea securității utilizatorilor Google asupra milioanelor de dispozitive Huawei existente în întreaga lume. Am continuat să colaborăm cu Huawei, în conformitate cu reglementările guvernamentale, pentru a oferi actualizări de securitate și actualizări pentru aplicațiile și serviciile Google de pe dispozitivele existente și vom continua să facem acest lucru atât timp cât este permis. Pentru a fi clar: legislația americană permite în prezent Google să lucreze doar cu Huawei la modelele de dispozitive disponibile publicului înainte sau înainte de 16 mai 2019.

Am continuat să primim o serie de întrebări cu privire la noile dispozitive Huawei (de exemplu, noi modele care se lansează acum sau modele anterioare lansate după 16 mai 2019, dar care acum devin disponibile în noi regiuni ale lumii) și dacă aplicațiile și serviciile Google pot fi utilizate pe aceste dispozitive. Am vrut să oferim îndrumări clare celor care pun aceste întrebări importante.

Din cauza restricțiilor guvernamentale, aplicațiile și serviciile Google nu sunt disponibile pentru preîncărcare sau reîncărcare pe dispozitivele Huawei noi.

Pentru a proteja confidențialitatea, securitatea și protejarea datelor utilizatorilor, protejarea experienței generale, Google Play Store, Google Play Protect și aplicațiile de bază ale Google (inclusiv Gmail, YouTube, Maps și altele) sunt disponibile numai pe dispozitivele certificate Play Protect .

Dispozitivele certificate Play Protect trec printr-un proces riguros de verificare a securității și testare a compatibilității, realizat de Google, pentru a se asigura că datele utilizatorului și informațiile despre aplicații sunt păstrate în siguranță. De asemenea, vin din fabrică cu software-ul nostru Google Play Protect, care oferă protecție împotriva dispozitivului compromis.

Aceasta a fost abordarea noastră de lungă durată în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea utilizatorilor și este aplicată în mod constant la toți producătorii de dispozitive.

Din cauza restricțiilor guvernamentale descrise mai sus, noile modele de dispozitive Huawei puse la dispoziția publicului după 16 mai 2019 nu au putut trece prin acest proces de securitate și nici nu vor fi preîncărcate Play Protect. Drept urmare, ele sunt considerate „necertificate” și nu vor putea utiliza aplicațiile și serviciile Google.

În plus, aplicațiile Google încărcate (din alte surse – nr) nu vor funcționa în mod fiabil, deoarece nu permitem ca aceste servicii să funcționeze pe dispozitive necertificate în care securitatea poate fi compromisă. Încărcarea aplicațiilor Google are, de asemenea, un risc ridicat de instalare a unei aplicații care a fost modificată sau modificată în moduri care pot compromite securitatea utilizatorului.

Pentru a verifica dacă dispozitivul dvs. este certificat, deschideți aplicația Magazin Google Play pe telefonul dvs. Android, atingeți „Meniu” și căutați „Setări”. Veți vedea dacă dispozitivul dvs. este certificat sub „certificare Play Protect”. Puteți afla mai multe pe Android.com/certified .

-Tristan Ostrowski, Director juridic Android & Play’’

Unul dintre primele telefoane care nu mai beneficiază de serviciile Google este Huawei Mate30 Pro, un telefon excelent dar care, fără serviciile Google, ridică multe semne de întrebare.

Ne-am lovit de problema serviciilor Google când am vrut să instalăm aplicații uzuale, precum Facebook, Netflix sau HBO Go, care însă nu funcționează pe acest telefon.

Detalii aflați din review-ul de mai jos.

Unboxing Huawei Mate 30 Pro. Primele impresii despre telefonul fără Youtube și Netflix