Xperia 1 II. Sony prezintă primul său smartphone 5G

Data: 24/02/2020 | Autor: .

Xperia 1 II. Sony prezintă primul său smartphone 5G

Sony a lansat primul său smartphone 5G, modelul Xperia 1 II (Xperia 1 Mark II). Telefonul prezintă un hardware high-end şi se remarcă prin performanţa foto şi video, alături de redarea de conţinut multimedia pe ecranul său OLED 4K, relatează GadgetReport.ro

În timpul unei prezentări online, președintele companiei, Mitsuya Kishida, a prezentat noul telefon despre care a spus că urmează să fie lansat în magazine în primăvară, în variante de culoare negru, alb şi mov, la un preț încă neanunțat.

Noul smartphone Sony Xperia 1 II se remarcă, dincolo de conectivitatea 5G, prin camera cu trei lentile Zeiss T* cu tratament anti-reflexie, despre care Kishida a spus că include, în premieră, un autofocus de 20 cadre/secundă cu auto-exposure tracking burst.

Toate cele trei camere beneficiază de senzori de 12 MP. Avem o cameră principală cu obiectiv f/1.7, o cameră cu zoom f/2.4 şi o cameră ultra-wide f/2.2. Ultima cameră este de tip 3D TOF care va îmbunătăţi fotografiile cu zoom, spune Sony, în timp ce frontal avem un senzor de 8 megapixeli f/2.0.

Sistemul cu trei camere foto oferă o versatilitate uimitoare, datorită lentilelor cu trei distanțe focale diferite: 16mm/24mm/70mm. Noua tehnologie Alpha Photography Pro aduce o interfață dedicată utilizatorului aliniată cu cea obișnuită pentru fotografii Alpha, asigurând control manual pentru setarea ISO, a vitezei de fotografiere și a multor altor opțiuni.

Funcția Imaging Edge pentru Mobile conectează Xperia 1 II și camerele Sony Alpha – permițându-le utilizatorilor să folosească telefonul ca pe o telecomandă, să controleze compoziția, modul de focalizare și sensibilitatea ISO, dar și alte setări. Această funcție le permite utilizatorilor și transferarea fotografiilor realizate cu ajutorul camerelor Alpha direct pe Xperia 1 II, pentru analizarea culorilor și nuanțelor cu acuratețe profesională.

Modul Cinematography Pro, inspirat de CineAlta, suportă fotografierea cinematică12 HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps, îmbunătățind experiența cinematografică de fotografiere.

Xperia 1 II , principalele caracteristici ale camerei

– fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE pe secundă, inspirat de camerele Sony Alpha cu lentile interschimbabile

– creator mode și funcția de înregistrare cinematică Cinematography Pro, oferită de CineAlta, soluție profesională Sony dedicată diviziei de business

– procesor de tip X1 dedicat sectorului mobile, realizat pe baza tehnologiei care se regăsește pe gama de televizoare BRAVIA

Sony Xperia 1 II, tare la fotografie

Telefonul are un ecran OLED de 6,5 inci cu rezoluţie 4K pe format 21:9, similar cu modelul de anul trecut, setat la o rată de refresh de 60 Hz, despre care însă Sony afirmă că, grație unei noi tehnologii care reduce efectul de motion blur, este la fel de performantă ca o rată de refresh de 90 Hz.

Noul smartphone Sony Xperia 1 II prezintă un procesor de ultimă generație Snapdragon 865 5G, 8 GB RAM, 256 GB stocare internă, slot dual-SIM, slot pentru card SD și o baterie de 4000mAh.

Sony Xperia 1 II include difuzoare stereo compatibile cu tehnologia Dolby Atmos şi un jack pentru căşti.

În cadrul evenimentului online, Sony a anunțat, de asemenea, lansarea modelului de clasă medie Xperia 10 II. Telefonul iese în evidență cu greutatea redusă, cu ecranul mai bun și cu procesorul superior modelului anterior, Xperia 10.