Problema lui Samsung Galaxy S20 Ultra, sesizată în urma testelor de autonomie

Problema lui Samsung Galaxy S20 Ultra, sesizată în urma testelor de autonomie

Samsung Galaxy S20 Ultra, cel mai spectaculos telefon lansat de sud-coreeni în acest an, suferă de o problemă semnificativă. Ecranul de 120 Hz folosește masiv bateria, astfel că autonomia telefonului nu trece de 9 ore, relatează GadgetReport.ro

Una dintre caracteristicile de top ale noului smartphone Samsung Galaxy S20 Ultra o reprezintă ecranul spectaculos, cu o rată de 120 Hz. Aceasta oferă o imagine mai bună, mai ales în video, ideală pentru jocuri și filme. Numai că această rată de refresh, dublă față de cea existentă pe celelalte telefoane, consumă puternic bateria.

Tom’s Guide  a efectuat o serie de teste care au comparat durata de viață a bateriei în funcție de cum este setat ecranul de 6,9 inchi al modelului S20 Ultra, la 60Hz și la 120Hz. Experții au măsurat nivelul de autonomie al bateriei de 5000 mAh în timpul navigării continue pe web cu o luminozitate a ecranului de 150 nits.

Testele comparative au arătat că acumulatorul de 5.000mAh rezistă, în medie, aproximativ 12 ore în modul 60Hz, și 9 ore în modul 120Hz.

Samsung știe, probabil, acest lucru. Asa mai cu seamă că, atunci când cumperi telefonul, acesta este setat automat în modul 60Hz și 3.200 x 1.440 pixeli. Puteți seta telefonul manual la 120Hz (2.400 x 1.080 pixeli) însă vă recomandăm să faceți acest lucru doar când vă jucați sau vă uitați la un film pe Netflix.

Vestea bună este că noile smartphone-uri S20, inclusiv modelul Ultra, au devenit primele telefoane care primesc certificarea USB Fast Charger, oferită de USB Implementers Forum (USB-IF). Noile telefoane Samsung sunt primele smartphone-uri de pe piață care folosesc  suportul pentru funcția PPS (Programmable Power Supply).

Pe scurt, această funcție ar trebui să gestioneze mai eficient căldura emanată în momentul încărcării și să ofere, astfel, un regim de încărcare mai sănătos.