Topul celor mai bine vândute telefoane din lume

Data: 29/02/2020 | Autor: .

Topul celor mai bine vândute telefoane din lume

Cele mai bine vândute telefoane din lume, în 2019, nu au fost deloc telefoanele din gama premium, așa-numitele flagship-urile. Oamenii au ales cel mai bun raport preț-calitate, iar acest lucru se vede în mod evident în datele de piață, prezentate de Omdia și citate de GadgetReport.ro

Potrivit raportului anual prezentat de compania de cercetare a pieței, cel mai bine vândut telefon din 2019, cu 46,3 milioane de exemplare comercializate, este iPhone XR. GadgetReport.ro scria, încă de la momentul lansării, că acest telefon va fi un hit de vânzări pentru Apple.

În esență, iPhone XR are același procesor de top ca și iPhone XS, aceeași memorie, în fapt aceleași specificații de top, cu excepția ecranului LCD. Chiar dacă este un LCD și nu un OLED, acesta se vede însă excelent, astfel că diferențele sunt insesizabile unui utilizator obișnuit.

iPhone XR este propulsat de un procesor Apple A12 Bionic de tip hexa-core cu Apple GPU de tip quad-core, 3 GB memorie RAM și rulează iOS 12 de pe un spațiu de stocare de 64 / 128 / 256 GB. iPhone XR este rezistent la zgârieturi și tratat oleofobic, include certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful și are 3D Touch.

Descoperă specificațiile iPhone XR și cel mai bun preț pe acest LINK.

 

iPhone XR, disponibil in magazine. Un telefon cool, cu un pret optim

Locul secund în topul celor mai bine vândute telefoane din lume este ocupat de iPhone 11 (37.3 milioane de unități).

Următoarele trei locuri în listă sunt ocupate, în ordine de trei telefoane Samsung, Galaxy A10, cu 30.3 milioane de unități vândute, urmat de Galaxy A50 (24.2 milioane) si Galaxy A20 (19.2 milioane).

Dintre acestea, GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung Galaxy A10 reprezintă un mix foarte bun între tehnologie, utilitate și preț. Galaxy A10 are un design slim, doar 7.9 mm grosime, și vine cu un display HD+ de 6.2″. Galaxy A10 are o baterie de 3400 mAh și este propulsat de un procesor Exynos 7884B  și 2 GB de RAM.

Telefonul se mișcă repede in aplicații, face fotografii decente și vine cu card de memorie și căști. Este un telefon bun pentru un utilizator normal care efectuează zilnic câteva apeluri, verifică email-ul,  stă pe WhatsApp și Facebook, urmărește câteva clipuri pe Youtube, caută ceva pe internet, toate folosite moderat. La o astfel de utilizare, bateria tine lejer două zile.

Prețul este un argument esențial – telefonul costă numai 600 de lei. Detalii aflați de pe acest LINK.

Pe locul 6 se află iPhone 11 Pro Max, urmat de iPhone 8, Redmi Note 7, iPhone 11 Pro și Galaxy J2 Core.

Interesant că niciunul dintre flagshipurile Samsung (Galaxy S10, Note 10) sau Huawei (P30, Mate 30) nu se află în topul vânzărilor, încă o dovadă că utilizatorii Android sunt, în general, interesați mai ales de prețul telefoanelor și abia apoi de nivelul de hardware.

De remarcat și faptul că singurul model de pe listă ce nu apartine Samsung sau Apple este Redmi Note 7,dezvoltat de Xiaomi, ce a fost vandut  în 16.4 milioane de unități.

Topul celor mai bine vândute telefoane din lume

1.iPhone XR
2.iPhone 11
3.Galaxy A10
4.Galaxy A50
5.Galaxy A20
6.iPhone 11 Pro Max
7.iPhone 8
8.Redmi Note 7
9.iPhone 11 Pro
10.Galaxy J2 Core