Google Chrome 54 încarcă site-urile cu 15% mai rapid

Data: 1/11/2016 | Autor: .

Google Chrome 54 încarcă site-urile cu 15% mai rapidGoogle a lansat o nouă versiune pentru cel mai popular browser din lume. Google Chrome 54 aduce o optimizare semnificativă a consumului de memorie şi încarcă paginile de internet cu 14,8% mai rapid, relatează GadgetReport.ro

Începând cu versiunea 53 de Google Chrome pe 64 de biți, respectiv versiunea 54 de Google Chrome pe 32 de biți, browser-ul celor de la Google a început să folosesc tehnologia Profile Guided Optimization, dezvoltată de Microsoft.

PGO este o componentă a pachetului de instrumente pentru dezvoltatori, Visual Studio. Acesta urmărește și măsoară precis modul în care utilizatorii folosesc o anumită aplicație și ce funcții apelează în mod frecvent. Pe baza acestor măsurători, PGO stabilește ce funcții ale programului sunt ținute în segmentele de memorie cele mai rapide, pentru a putea fi operate cât mai repede.

Google afirma, anterior, ca versiunea Google Chrome 54 consuma cu 50% mai puține resurse, grație unui nou motor de randare a codului JavaScript, V8.

În urma testelor făcute de Google, noua versiune Google Chrome 54 a folosit semnificativ mai puţină memorie în momentul încărcării unor site-uri precum Reddit, Imgur, Twitter sau YouTube.

Îmbunătățirea va fi mai vizibilă pe dispozitivele care dispun de o cantitate redusă de memorie, astfel că acestea se vor mişca mai repede în aplicaţii.

Daca folositi Google Chrome, update-ul ar trebui să se instaleze automat. Pentru a verifica ce versiune aveti instalată, intraţi în settings (dreapta sus, pe butonul cu trei puncte), mergeţi în Help/ About Google Chrome. Update-ul va fi instalat automat, iar apoi vi se va cere sa reincarcati browserul.