MasterCard Identity Check Mobile. Plăţile cu selfie, din 2017

Data: 31/10/2016 | Autor: .

MasterCard Identity Check Mobile. Plăţile cu selfie, din 2017

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o soluție de plată prin identificare facială, denumită Identity Check Mobile, iar această modalitate de plată ar putea fi posibilă și în Romania, a declarat Mihaela Ciupală, account manager, MasterCard România.

În loc să ținem minte o parola, cu ajutorul Identity Check Mobile vom folosi fie amprenta digitală, fie recunoașterea faciala pentru a autentifica plata. Această tehnologie a început să fie testată în 2015 în SUA și Olanda, iar în 2016 a fost implementată și în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 să fie lansarea la nivel global.

Oficialul MasterCard a explicat și cum funcționează Identity Check Mobile, prin intermediul une unei aplicații pe telefonul mobil, prin care utilizatorul își creează un cont inițial, se înregistrează, iar ulterior, când este într-o pagina de plată și trebuie sa o autorizeze, va apăsa butonul de identity chek și un ‘popup’ îi va apărea pe ecranul telefonului mobil.

Apoi, utilizatorul va activa aplicația respectivă și, in funcție de metoda de autentificare aleasă, fie amprentă digitală fie selfie, se va deschide camera. „În cazul în care este vorba de selfie este necesar ca utilizatorul să clipească în momentul plății ca să nu poată fi folosită o poza statică pentru autentificarea plății”, a explicat Mihaela Ciupală.