Aplicaţia Vine se închide. Avea milioane de fani

Data: 28/10/2016 | Autor: .

Aplicaţia Vine se închide. Avea milioane de fani

Twitter Inc a anunțat, miercuri, că va renunța la aplicația pentru dispozitive mobile Vine, dedicată distribuirii de materiale video.Un purtător de cuvânt al companiei a declarat, pentru Reuters, că aplicația se va închide în următoarele luni, fără a specifica o dată.

Site-ul Vine va rămâne activ, chiar și după ce se va renunța la aplicația pentru dispozitive mobile, astfel încât utilizatorii să aibă șansa să își descarce și să își salveze material video, a anunţat compania.

Măsura de renunțare la aplicație vine după o încercare eșuată de a vinde Twitter, în timp ce rețeaua de socializare se luptă cu o stagnare a numărului de utilizatori și o competiție crescândă a altor platforme de socializare.

Twitter a lansat Vine în ianuarie 2013, astfel încât utilizatorii să poată distribui material video scurte, de 6 secunde sau mai puțin. Serviciul a fost popular între membrii platformei de microblogging și a lansat câteva așa-numite ”staruri Vine”, atrâgând milioane de fani.

Utilizatorii Twitter au reacționat la vestea închiderii Vine, care a devenit unul dintre cele mai populare subiecte din platformă, în Statele Unite ale Americii, cu aproximativ 1,64 de milioane de mesaje publicate. “Era de aşteptat să se întâmple asta. Nu au mai venit cu nimic nou, timp în care toate celelalte aplicaţii au făcut progrese”, a declarat un utilizator.