Virusul Mirai, responsabil pentru căderea masivă a site-urilor din SUA

Data: 25/10/2016 | Autor: .

Virusul Mirai virusul-miraiAtacul informatic fără precedent în ultimii ani, care a paralizat numeroase site-uri de internet în SUA, printre care Twitter, Spotify, CNN, Airbnb, a fost cauzat de virusul Mirai, care viza „camere de supraveghere şi dispozitive conectate la internet”, afirmă ministrul securităţii interne, Jef Johnson, într-un comunicat. „La ora actuală, credem că atacul a fost neutralizat”, a declarat acesta.

Vineri, mai multe site-uri americane au fost perturbate de un atac în mai multe valuri care a vizat prestatorul de servicii internet Dyn.

Atacul de tip ”Distributed Denial of Service” (DDoS) viza blocarea serverelor pe care se află platformele respective de internet şi a afectat în principal coasta de est a SUA, potrivit unui anunţ al companiei Dyn.

Autorităţile au indentificat un malware denumit Virusul Mirai care viza „camere de supraveghere şi dispozitive conectate la internet”.

Autorităţile „acţionează împreună cu forţele de ordine, cu sectorul privat şi comunitatea ştiinţifică pentru a dezvolta mijloacele necesare neutralizării acestui software şi a altor tipuri de malware care îi sunt asociate”, a adăugat Johnson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.