Samsung pregăteşte asistentul personal Bixby, rivalul SIRI

Data: 3/11/2016 | Autor: .

Samsung pregăteşte asistentul personal Bixby, rivalul SIRI

Sud-coreenii de la Samsung vor lansa în primăvară, odată cu noul smartphone Galaxy S8, un asistent personal în genul SIRI, de pe iOS. Botezat neoficial Bixby, acesta va oferi utilizatorilor răspunsuri la întrebările pe care aceştia le au, la fel ca Siri sau Google Asistent de pe Pixel, relatează GadgetReport.ro

Asistentul personal Bixby este dezvoltat de Viv Labs, acelaşi startup care a inventat şi Siri, şi care a fost preluat de Samsung, în octombrie.

Sammobile afirmă că sud-coreenii au înregistrat deja marca “Bixby,” astfel încât să-l poată folosi pentru noul software.

galaxy-s8-ai-assistant-bixby

O altă inovaţie pe care Samsung o va implementa, odată cu Galaxy S8, despre care GadgetReport.ro relata zilele trecute, este senzorul optic de amprentă. Acesta va oferi posibilitatea utilizatorilor de a se loga, în siguranţă, doar prin simpla apăsare a ecranului, care va recunoaşte amprenta proprietarului, relatează Sammobile, care citează surse apropiate Samsung.

Cea mai vizibilă va fi, fără îndoială, ecranul edge-to-edge, întins pe toată suprafaţa telefonului, un artificiu de design deja anticipat de Xiaomi cu al său spectaculos Mi Mix.

Spre deosebire de ecranul telefonului chinezesc, telefonul celor de la Samsung va avea marginile rotunjite pe toate părţile.

Display-ul va fi primul din lume cu rezoluţie 4K (3840×2160 pixeli). Ecranul, de 5,5 inchi, va avea un raport incredibil, de 808 ppi. Pentru că o asemenea rezoluție va cere foarte multă energie, sud-coreenii au găsit și o soluție inedită – Samsung Galaxy S8 va rula în 4K doar atunci când utilizatorul va dori să vizioneze materiale video la o asemenea rezoluție.

Pentru a susţine ecranul 4K, Samsung va dota noul smartphone Galaxy S8 şi cu o baterie pe măsură, de 4000 mAh, cu încărcare rapidă. Noul ecran va fi VR ready, adică va permite rularea unor clipuri de realitate virtuală la o claritate fără precendent în industrie.

Mai multe detalii despre dotările noului smartphone Galaxy S8 aflaţi din materialul de mai jos.

Confirmat oficial. Samsung Galaxy S8 va avea design nou şi asistent virtual