Google confirmă, oficial, lansarea seriei Pixel 6. Un super telefon!

Data: 6/10/2021 | Autor: .

Pixel 6

Google a anunțat, oficial, că va lansa noile telefoane Pixel 6 pe data de 19 octombrie. Evenimentul va fi transmis în direct pe paginile oficiale ale companiei.

Google ar urma să lanseze două telefoane, Pixel 6 și Pixel 6 Pro.

Va fi pentru prima data când Google va lansa un telefon cu un chipset propriu, Tensor, personalizat, pentru dispozitivele sale mobile. Google renunță, astfel, la colaborarea cu Qualcomm.

Se estimează că chipset-ul Tensor va contribui la creșterea vitezei funcțiilor bazate pe AI, cum ar fi cea de asistență prin comandă vocală, traducere în timp real și optimizarea performanțelor foto.

GadgetReport.ro relata, zilele trecute, că Google Pixel 6 va fi cel mai bine dotat telefon pe care l-au construit vreodată.

Google Pixel 6 va avea un nou design, foarte modern, cu un ecran pOLED de 6.71 inch (3120 x 1440 pixeli), de tip curbat și cu rată de refresh adaptiv la 120Hz.

Google Pixel 6 va rula, în standard, Android 12, cu ajutorul a 12 GB de memorie RAM, de pe un spațiu de stocare de 128GB / 256GB / 512GB, în funcție de versiune.

Smartphone-ul Google va include o cameră principală de 50MP, un senzor Ultra-wide de 12MP cu senzor Sony IMX386 sensor și o lentilă telephoto de 48MP, cu senzor Sony IMX586 (zoom optic 4X).  Pe față vom avea un senzor de selfie de 12 MP.

Pixel 6, telefonul cu care Google vrea să spulbere concurența

Telefonul va fi propulsat de un acumulator de 5000mAh cu încărcare rapidă.

Pe lista dotărilor mai apar conectivitatea 5G SA/NA, 4G VoLTE, Wi-Fi 6E 802.11ax  (2.4/5 GHz), Bluetooth 5.2 LE, ultra-wideband (UWB), GPS, USB Type C 3.1 (1st Gen), NFC, difuzoare stereo, senzor de amprentă sub ecran și suport dual-SIM (nano + eSIM).

Până să-l vedem oficial, pe internet au apărut câteva imagini video, postate de Brandon Lee | THIS IS TECH TODAY

 

Clipul video prezintă designul neconvențional de carcasă inspirat din noul stil de interfață Android, Material You.

Prototipul dovedește modificările semnificative de design, care include un nou ornament pentru camera foto, ecranul cu margini curbate și perforație aplicată central, respectiv butoanele poziționate exclusiv pe partea dreaptă a ramei laterale.