Ai telefon Samsung? Cum îți vei putea face telefonul mai rapid, cu RAM Plus

Data: 5/10/2021 | Autor: .

Ai telefon Samsung? Cum îți vei putea face telefonul mai rapid, cu RAM Plus

Samsung pregătește un update major pentru gama sa de telefoane mobile, care va oferi utilizatorilor un plus de viteză în utilizare. Este vorba de RAM Plus, o funcție care extinde cantitatea de memorie necesară pentru funcționarea telefonului cu ajutorul unei memorii virtuale.

RAM Plus a fost inclus recent într-o actualizare de software pentru Galaxy A52 5G și, potrivit SamMobile, ar urma să ajugă pe majoritatea telefoanelor produse de sud-coreeni, cele care, bineînțeles, mai beneficiază de update-uri.

În esență, RAM Plus extinde cantitatea de memorie disponibilă pe telefon utilizând 4 GB din spațiul de stocare ca memorie virtuală. Este un mod similar cu cel în care Windows alocă o cantitate de stocare pe disc pentru utilizare ca RAM virtual atunci când memoria fizică se epuizează.

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pe telefoanele Samsung

 

De această facilitate va beneficia inclusiv Galaxy Z Fold 3, cel care are 12 GB de RAM în standard.

Samsung ar urma să aducă RAM-ul virtual și pe alte telefoane, cu ar fi seria Galaxy S21. Android 12 și One UI 4.0 beta pentru gama Galaxy S21 nu includ RAM Plus, dar ar putea apărea în actualizări viitoare.

Interesant este că Android evită de obicei să lase memoria unui dispozitiv să se epuizeze, închizând aplicațiile și serviciile care funcționează în background. Altfel spus, pentru telefoanele puternice, facilitatea nu se va simți foarte mult. Însă pentru cele din gama low și medium, este posibil ca funcția să ofere un plus de agilitate.

Puteți verifica dacă facilitatea este disponibilă pe dispozitivul dvs. Galaxy deschizând aplicația Setări, accesând submeniul Baterie/îngrijire dispozitiv și atingând  Memorie.

Samsung Charger Trio, un incarcator excelent pentru telefoanele, castile si ceasurile tale