Google a lansat tableta Nexus 7. Un gadget de 199 dolari (VIDEO)

Data: 28/06/2012 | Autor: .

Google a lansat miercuri tableta Nexus 7. Cu acest gadget, dezvoltat in premiera, Google vrea sa concureze tableta Kindle de la Amazon care costa 199 dolari, dar si viitorul iPad Mini, care ar urma sa fie lansat in trimestrul III.

Tableta are un ecran de 7 inci si procesor Tegra 3 cu patru nuclee produs de Nvidia, 8 GB de stocare pentru varianta de 199 de dolari, respectiv 16 GB pentu modelul de 249 de dolari, relateaza Mediafax.

Tableta va rula cea mai noua versiune a sistemului de operare Android 4.1, denumita Jelly Bean, a anuntat compania la Google I/O, conferinta anuala cu dezvoltatorii gazduita la San Francisco.

Nexus 7 ar putea reprezenta numai rampa de lansare a gamei Nexus pe segmentul tabletelor, Google pregatind probabil un produs care sa intre in competitie directa cu iPad. Cea mai recenta varianta a tabletei Apple porneste de la 499 de dolari.

Procesorul, ecranul de calitate si alte elemente hardware sunt caracteristice unor produse mai scumpe, noteaza Engadget, iar Google pluseaza cu un voucher de 25 de dolari care poate fi folosit pe magazinul de aplicatii Google Play.

PC-ul tableta al Google va fi disponibil din luna iulie si este produs in parteneriat cu grupul taiwanez Asustek Computer, cunoscut ca Asus.

Odata cu tableta, Google Play va introduce functii prin care clientii vor putea cumpara filme, emisiuni TV si reviste. Nexus 7 este disponibila pentru precomanda in SUA, Canada, Marea Britanie si Australia.

Google a prezentat totodata Nexus Q, un dispozitiv in forma de sfera, „pentru sufragerie”, care poate reda muzica si filme de pe internet si se conecteaza cu alte electronice Android compatibile din casa.