Google Lens. Faci o fotografie şi afli toate informaţiile care te interesează

Data: 18/05/2017 | Autor: .

Google LensGoogle Lens. Aceasta este noua denumire sub care Google va oferi servicii de căutare contextuală pe bază de fotografie.

Google Lens urmează să ia locul Google Goggles, aplicaţia care nu a reuşit să atingă nivelul de popularitate estimat de gigantul IT, relatează GadgetReport.ro

Aplicaţia Google Lens a fost gândită să ofere un instrument simplu de căutare de informaţii pe bază de fotografie.

Astfel, atunci când vedem ceva ce ne interesează, îi facem o fotografie, iar aplicaţia face rapid legătură cu tot felul de informaţii de pe internet care au legătură cu acesta, fie că este vorba de datele de pe o etichetă sau de un tablou.

Aplicaţia este excelentă mai ales la cumpărături, oferind informaţii despre produsul fotografiat, sau în călătorii, pentru că vine să joace rolul unui ghid virtual.

Dacă te afli la un restaurant, cu o fotografie realizată cu Google Lens poţi afla câte calorii are mâncarea pe care o mănânci, iar dacă eşti la un concert, vei avea acces, pe ecranul telefonului, la toate datele privind discografia, clipurile disponibile online şi alte informaţii.

În cadrul conferinţei Google I/O, acolo unde a fost prezentată oficial, CEO-ul companiei, Sundar Pichai, a demonstrat cum, cu o simplă fotografie făcută unei flori, a aflat toate informaţiile despre aceasta, de la specia din care face parte şi cum se îngrijeşte, la adresa celei mai apropiate florării unde este disponibilă.

Google Lens mai face un lucru deştept. Dacă, de exemplu, faci o poză la o etichetă cu parola unui router Wi-Fi, aplicaţia permite conectarea automată la reţeaua respectivă.

Google Lens încă nu a apărut în Google Play, însă probabil va fi disponibilă cât de curând.

CITEŞTE ŞI MATERIALUL DE MAI JOS

Google Photos devine şi mai deştept. Salvează-ţi fotografiile nelimitat, în cloud