Google Photos devine şi mai deştept. Salvează-ţi fotografiile nelimitat, în cloud

Data: 18/05/2017 | Autor: .

Google Photos devine şi mai deştept. Salvează-ţi fotografiile nelimitat, în cloud

Google Photos este, fără îndoială, cea mai bună soluţie pentru a vă salva fotografiile şi clipurile video în cloud, fără teama că le veţi pierde. Aveţi un spaţiu nelimitat la dispoziţie, iar serviciul este gratuit.

Google a lansat ieri, la conferinţa Google I/O 2017, o nouă versiune a aplicaţiei care oferă posibilitatea de a aduna, împreună, cu familia, fotografiile la un loc, relatează GadgetReport.ro

Google Photos permite, astfel, transferul de fotografii către alte persoane, prin funcţia Invite, chiar şi în condiţiile în care acestea nu au instalată Google Photos.

Aplicaţia trimite un link de unde acestea pot să vizioneze şi să descarce fotografia, fără să aibă acces, bineînţeles, la celelalte fişiere salvate.

Mai mult, aplicaţia este capabilă să înveţe din acţiunile utilizatorilor şi, de exemplu, să sugereze trimiterea de fotografii altor persoane prezente în imagini.

Google Photos îţi salvează spaţiul din telefon

Gadgetreport.ro relata, recent, că dincolo de faptul că salvează pozele în cloud, aplicaţia Google Photos se ocupă şi de curăţarea spaţiului din telefon.

Aplicaţia permite utilizatorilor să şteargă automat fotografiile salvate în telefon, dacă acestea au fost deja ridicate în cloud.

Fişierele sincronizate deja în cloud vor fi păstrate, astfel, online, fără să mai ocupe spaţiu în telefon.

Pentru a curăţa telefonul de pozele şi filmele deja salvate pe Photos, intraţi în settings si apasati pe „Free up device storage”.

Software-ul Google Photos va cauta fisierele deja sincronizate si le va sterge din telefon, păstrându-le în varianta in cloud.

Opţiunea este disponibilă inclusiv pentru pozele şterse cu aplicaţia Gallery preinstalată pe majoritatea telefoanelor cu sistem Android, Google Photos propunând şi înlăturarea copiei păstrate online.

Din momentul in care o instalati si ii introduceti contul de gmail de pe telefon, o sa va salveze automat, in cloud, toate fisierele foto/video.  Spatiul de salvare este nelimitat.

Mai mult, Google Photos va permite sa organizati fotografiile pe diverse coordonate.

In plus, puteti avea acces la fotografii de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Aplicaţia Google Photos este disponibilă AICI.